Vulcan. S-a lăsat cu ceartă și înghesuială

Vulcan. S-a lăsat cu ceartă și înghesuială

Timp de citire: 2 minute

A fost excelentă ideea Primăriei Vulcan de a le oferi cetățenilor posibilitatea de a-și face gratuit investigații medicale, prin invitarea unui echipaj de la SALVITAL Hunedoara care a transformat holul Cinematografului „Luceafărul” într-un mini centru medical.

Inițial,

fusese programat ca medicii și paramedicii de la SALVITAL să rămână la Vulcan două zile. Joi, 8, și, respectiv, vineri, 9 februarie. În aceste zile au fost consultate 104 persoane. Investigațiile medicale au constat în șapte module – măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, a glicemiei, a temperaturii corporale , a densității osoase, EKG etc. Investigațiile medicale au fost efectuate cu foarte mare seriozitate și profesionalism, ceea ce i-a încântat pe cei care au fost consultați.

Consultul unei

persoane a durat circa un sfert de oră, așa că, în intervalul orar 10.00-18.00, nu au putut fi investigați toți cei care și-au dorit asta. Au fost foarte multe persoane care au rămas pe dinafară, cum se spune, iar asta i-a nemulțumit. Ca atare, primăria, în comun de acord cu echipajul SALVITAL, a hotărât ca investigațiile medicale să fie continuate în primele două zile ale acestei săptămâni, luni, 12, și marți, 13 februarie.

Oamenii s-au

pus la rând de la nouă dimineața, iar coada formată a rămas intactă până la orele după amiezii. Au fost foarte multe reprezentante ale sexului frumos și, este de știut, unde sunt femei la coadă este imposibil să nu se lase cu ceartă. Asta pentru că nu se prea ținea seama de rând. Când ieșea paramedicul și cerea cinci buletine, i se întindea din toate părțile documentul solicitat. Și, firește, cele care o făceau mai repede erau doamnele cu mâna mai lungă.

La un moment dat,

luni a trebuit să intervină chiar și poliția, pentru că se iscase un mic scandal în interior. Mă rog, a fost ceva de genul „dați mai puțin, ca să ajungă la toată lumea”, cum era pe vremea care le creează nostalgii unora. Și în aceste două zile de prelungire s-au văzut cu formularul cu rezultate în mână în jur de o sută douăzeci de persoane. Celor găsiți cu probleme li s-a recomandat să meargă la medicul de familie, să solicite trimitere și să se ducă la medicul specialist.

L-am întrebat pe primarul Cristian Merișanu dacă s-ar mai putea prelungi, cu alte două-trei zile, șederea la Vulcan a echipajului SALVITAL. Răspunsul a fost negativ. Medicii și paramedicii instituției au programat să meargă și în alte localități.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii