Vulcan / Reparaţii pe banii contribuabilului

Vulcan / Reparaţii pe banii contribuabilului

Timp de citire: 2 minute
Acum să tot fie două săptămâni, Gheorghe Ile bătea pe jos Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan. Primarul ţinea privirea în jos, de parcă ar fi căutat ceva.
Da, chiar 
căuta. Se uita şi-şi nota în minte locurile în care pavelele montate pe trotuarul sudic mişcau ca dinţii în gura unuia prins de parodon­toză. “Dar de ce nu trimiteţi un om, ca să facă asta?”, l-a întrebat cineva intrigat de preocuparea matinală a primarului. ”Nu trimit, pentru că nu mai am încredere în nimeni!”, mi-a zis respectivul c-a răspuns Gheorghe Ile. Iar dacă omul a minţit, ceea ce nu cred, atunci mint şi eu.
Cred c-a avut de memorat,
nu glumă, domnul primar al Vulcanului. Fiindcă, pe toată întinderea lui, porţiunile în care pavelele “joacă” sunt foarte aproape una de alta. E jale mare îndeosebi de la poştă înspre “UNIC”. Crăpate şi sărite de la locul lor, aceste pavele, montate de mântuială, în mare parte cu necalificaţi, te fac să te întrebi, pe bună dreptate, pe ce s-a dat atâta amar de bani când cu aşa zisa modernizare a bulevardului? În apropierea ca­sei de pariuri, unde l-am găsit la lu­cru pe un angajat de la Pregoterm, ţin minte, ca acum, că, atunci când s-au pus pavelele, o doam­nă inginer aspră de tot i-a pus pe muncitori să refacă de câteva ori lucrarea. Care, iată, tot nu a ieşit cum trebuie.
Întrebarea este
alta: cum de s-a ajuns aici? Cine şi cum de la administraţia publică locală a făcut recepţia lucrării? Carosabilul de pe bulevard se scufundă unde şi când nici nu-ţi trece prin minte, pavelele de pe trotuar mişcă, iar plăcile ornamentale de pe bazinele fântânelor arteziene cad de parcă ar fi fost lipite cu făină amestecată cu apă. Ce înseamnă asta? De ce nu s-a intervenit, autoritar, la constructor, ca să remedieze în perioada de garanţie aceste probleme? De ce trebuie ca ele să fie soluţionate acum şi pe banii contribuabilului?
Fiindcă aşa şi este.
Costul lucrărilor este decontat de primărie din bugetul local. Şi încă ceva. Am vorbit doar despre trotuarul nordic al bulevardului vulcănean. Nici pe cel din partea sudică pavelele nu se simt mai bine şi au început să-şi facă loc, ca să scape din strânsoare. Am verificat. Din câte se aude, şi pe partea asta tot Pregoterm-ul va executa repara­ţiile. Şi tot cu bani de la buget, desigur. Asta deşi, sper să nu greşesc, lucrările de aici nu ar fi ieşit încă din perioada de garan­ţie. Şi încă un amănunt. Ţin minte şi numele firmei care a lucrat, atunci, aici. Dar, fiţi liniştiţi, toate la timpul lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii