Vulcan / Omul invizibil de la nr. 1

Vulcan / Omul invizibil de la nr. 1

Timp de citire: 2 minute

În Vulcan, două dintre semafoarele instalate în preajma școlilor pe strada Nicolae Titulescu se “îmbolnăvesc” constant de câțiva ani încoace. Ambele sunt foarte aproape unul de altul, unul fiind la Școala Gimnazială nr. 4, iar celălalt la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazu”.

Despre cel de
a școala 4 a pomenit doamna prof. Claudia Simona Boboescu Constantin, consilier local, la o ședință din ianuarie. Dumneaei a precizat că indicatorul rutier este defect încă dinaintea vacanței de Crăciun și a rămas tot așa și după începerea școlii. Despre cel de la liceu nu a știut ce să spună, dar l-a adus în discuție Cristian Merișanu.

De la primar
cei din sală au auzit ceva interesant. Cum că semaforul acesta a rămas în suferință după ce “cutia i-a fost vandalizată”. Cutia în care este amplasat sistemul de acționare. O explicație care ridică mari semne de întrebare ținând seama că, pe un stâlp de la liceu, se află o cameră video de supraveghere. Or, în condițiile astea cel care s-a dedulcit la componentele electronice ale semaforului ar fi  trebuit pus cu fața la pământ în secunda a doua de la comiterea infracțiunii. Asta, desigur, dacă careva de la sediul poliției locale, aflată la o aruncătură de băț, s-ar fi sinchisit să se deplaseze până la liceu. Sau nici asta nu intră în fișa postului?

Ceva foarte
ciudat se petrece la semaforul de pe strada 1 Mai. Acela de lângă Școala Gimnazială “Teodora Lucaciu”. Școala 1, pe înțelesul tuturor. De o vreme încoace acesta trece automat, la un interval foarte scurt, de pe verde, galben, roșu și invers. Vii cu mașina fie dinspre Titulescu, fie dinspre bulevard și, dintr-o dată, pac, semaforul se pune pe roșu. Iar asta fără să vezi pe careva traversând strada. Ceea ce te face să crezi că, acolo, s-a pripășit un om invizibil pus pe joacă. Din câte îmi amintesc, sper să nu mă înșel, întreținerea semafoarelor montate acum mai bine de zece ani este asigurată de o firmă bucureșteană. Așa că, având în vedere desele defecțiuni intervenite la aceste instalații, primăria ar trebui să fie mai atentă la modul în care li se face mentenanța.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii