Vulcan / Oare cui i se pregăteşte?

Vulcan / Oare cui i se pregăteşte?

Timp de citire: 2 minute
Când, în mai toate oraşele, administraţia publică locală a renunţat la funcţia de city manager, la Vulcan se urgentează demersul legislativ „privind aprobarea criteriilor şi procedurilor pentru ocuparea funcţie de administrator public, precum şi a atribuţiilor specifice acestei funcţii”.
Problema va fi
pusă pe tapet în şedinţa de consiliu local de joi, 19 ianuarie, iar reglementarea juridică invocată o constituie Hotărârea Guvernului nr.286/2011. Funcţia de administrator public a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Vulcan nr.63/ 26.05.2016, atunci când au fost aprobate organigrama şi statutul de funcţii ale Primăriei municipiului Vulcan. Postul a rămas vacant pentru că, este de bănuit, aşa a vrut Ile să fie. Iată că, acum, după şase luni de zile, chestiunea revine în actualitate. Ce să înţelegem de aici? Că s-a găsit persoana potrivită acestei funcţii?
Indiscutabil
că da. Altfel, primarul nu ar fi apărut cu acest proiect de hotărâre. Numele care s-a vânturat ca fiind preferinţa lui Ile a fost cel al doamnei Alina Anamaria Cîrstoiu. Adversarii  fostei liberale afirmă că acesta ar fi răsplata lui Ile pentru „serviciile” pe care atunci contracandidatul său liberal i le-ar fi adus la alegerile locale. Fals. Doamna Alina Anamaria Cîrstoiu, cu care am discutat, ieri, la telefon, mi-a declarat că nici vorbă de aşa ceva. Dumneaei nu a avut nicio înţelegere cu primarul şi nu s-a gândit niciodată să ajungă manager city, avându-l ca domnitor pe Ile. Asta, fiindcă doamna Alina Anamaria Cîrstoiu nu vrea să devină un fel de „Grindeanu 2”. Atunci, cine să fie?
Fireşte, se fac
şi alte presupuneri, dar numai joi vom afla care va fi alegerea lui Ile. Fiindcă, să fim serioşi, deşi în expunerea de motive a proiectului de hotărâre scrie că numirea se va face în urma unui concurs, la acesta va ieşi câştigătoare persoana pe care o vrea Gheorghe Ile. Asta, pentru că n-o să credem că Ile îi va da pe mână orişicui anumite atribuţii destinate derulării activităţii administraţiei publice locale sau pe cea de care ţine de mânuirea banului public. E surprinzător, totuşi, că revine pe tapet o asemenea chestiune în condiţiile în care numărul locuitorilor din Vulcanului se reduce constant. Cu zeci de ani în urmă, când chiar erau în jur de treizeci de mii de vulcăneni, personalul primăriei era mai puţin numeros. Acum este taman invers, plus că Ile, pe lângă viceprimar, mai are nevoie şi de un city manager.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii