Vulcan / O fantomă de parc

Vulcan / O fantomă de parc

DISTRIBUIȚI

Cu cât timpul trece şi nu văd nicio mişcare, tot mai mulţi vulcăneni sunt convinşi că nu se vrea, pur şi simplu, punerea la punct a Parcului „Avram Iancu”. Vorbesc despre asta postările care apar tot mai des pe Facebook, dar şi întrebările online pe care cetăţenii Vulcanului i le pun administraţiei publice locale.

De douăzeci şi ceva
de ani nu s-a mai făcut nimic în parcul aflat în vecinătatea fostei fabrici de confecţii, a spitalului şi a clubului muncitoresc, acum Club IMAX. Cred că dacă ar şti cum acesta arată acum, fostul primar Ovidiu Avramescu – Dumnezeu să-l odihnească! acolo unde e –  l-ar bântui noapte de noapte pe Gheorghe Ile, fostul lui coleg de muncă de la mina Vulcan. Tot ce a făcut el s-a dus naibii. Bustul lui Avram Iancu, platoul pe care aceasta este expus, dar şi aleea care duce la ele au ajuns ca vai de capul lor! Băncile sunt praf, doar pe două-trei dacă te mai poţi aşeza în siguranţă. Iarba nu a fost cosită deloc şi ea a acoperit până şi băncuţele de pe marginea aleii principale care străbate parcul de la fabrica de confecţii până la strada Jiul. Betonul de pe alei este măcinat până la pământ. Ce să mai zic de scenă! Sunt patru-cinci ani de când primarul tot promite c-o va repara, dar nici vorbă să se fi petrecut asta.

Am observat
că întrebărilor tot mai dese care reclamă starea jalnică a parcului li se răspunde constant cu „nu sunt bani!”.
Chiar aşa să fie? Vulcănenii şi-au cam dat seama că prioritar pentru primărie este, acum, asigurarea resurselor financiare necesare salariilor grase ale celor care trudesc în aparatul de lucru al primarului şi ale celorlalţi funcţionari, dar de ce treaba asta se face în detrimentul începerii unor lucrări de investiţii prevăzute în bugetul local? Pentru că aşa e. An de an apare, în proiectul de buget, un capitol în care se vorbeşte de aceste lucrări. De ce ele sunt, apoi, date uitării? Fiindcă „nu sunt bani”, desigur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii