Vulcan / O comparaţie onorantă

Vulcan / O comparaţie onorantă

Timp de citire: un minut
Gluma am auzit-o, în noaptea de duminică, în primăria vulcăneană. Cineva a zis că s-a trezit Tyrannosaurus Rex şi c-o să vină în consiliul local.
Pentru moment nu
mi-a căzut fisa cam cine-ar fi putut să fie acest T. Rex al politicii locale vulcănene. M-am dumirit imediat când mi s-a spus că e al treilea candidat la funcţia de consilier local de pe lista Alianţei pentru Hunedoara. Fireşte că-i ştiam numele. Era vorba despre domnul Ion Tilea, vecinul meu de bloc, iar comparaţia asta cum că ar fi un dinozaur al politicii locale cred că nu-l deranjează.
Dimpotrivă,
ar trebui să onoreze. Fiindcă nu am mai auzit ca, după ani şi ani, un fost consilier local să revină din nou, pe aceeaşi funcţie pe care a avut-o în urma primelor alegeri libere desfăşurate după revoluţie. Pe vremea aceea şedinţele de consiliu se ţineau la parter, în primăria veche. Clădirea de lângă „Penny”, pentru cei mai tineri cititori. Tot acolo era un bar în care se făcea politică şi în care Ion Tilea, „Tilică”,  dezbătea, împreună cu prietenii care aşa îl alintau, toate chestiunile de pe scena politicii locale şi naţionale.
Sper ca articolul acesta
să ajungă şi sub ochii lui Costică Parâia, prietenul nostru comun, şi el fost consilier local pe vremea aceea. Atunci, pe bune, de independenţi ca ei doi şi ca Justin Stoenescu primarul chiar că ştia de frică. Un an de zile m-a purtat în judecată, alături de ultimul amintit, unul dintre mai marii urbei de atunci, fiindcă am scris despre şpaga cu care l-a onorat unul căruia i-a încredinţat lucrări la trotuarul de la „Unic”. Ei, dar asta e o poveste de tinereţe, şi cred că, de atunci, şi „Tilică” s-a mai liniştit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii