Vulcan / O altă deficiență de proiectare care le-a creat necazuri locatarilor

Vulcan / O altă deficiență de proiectare care le-a creat necazuri locatarilor

Timp de citire: 3 minute

Este a treia, dintre cele pe care le știu eu, greșeală de proiect care a făcut ca, în Vulcan, scările unor blocuri de locuințe să nu fie racordate la căminele noilor rețele de canalizare. Ultima constatare este cea de la blocul 30 de pe strada Platoului.

 

Înainte să vorbesc

despre aceasta, aș vrea să reamintesc cazurile de dinainte. Primul este cel de la blocul 3C1 în care apa de canalizare se scurgea într-un cămin mai tot timpul plin de fel de fel de gunoaie. Din cauza asta, mizeria ieșea, se răspândea și băltea mai tot spațiul din latura estică a clădirii poștei. Rețeaua de canalizare care a fost “trasă” din bulevard și până lângă grădiniță nu a rezolvat problema, fiindcă pe proiectul constructorilor nu apărea mizeria de cămin prin care blocul să fie racordat la rețeaua nouă. Deficiența a fost remediată de abia după ce chestiunea a fost relatată în ZVJ.

 

Al doilea caz este

cel de la blocul 5 de pe Traian. De la una dintre scările acestuia mizeria din canalizare curgea direct pe terenul din latura nordică a imobilului, cu toate că, și aici, a fost montată o rețea nouă de canalizare. Degeaba i-au atenționat locatarii pe constructori, aceștia au rămas insensibili și au plecat cu simțul datoriei împlinite. Din punctul lor de vedere totul fusese realizat așa cum prevedea proiectul după care lucraseră. Nici plângerile făcute primarului și managerului public care s-a întâmplat să treacă pe acolo nu le-au adus oamenilor alinare. De abia după ce necazul lor a apărut în paginile ZVJ, SC Apa Serv Valea Jiului SA a catadicsit să le racordeze rețeaua de canalizare a scării la unul dintre căminele nou construite.

 

Despre problema

de la blocul 30 de pe Platoului am aflat din postarea recentă de pe FB făcută de domnul Viorel Șpac, care locuiește la apartamentul 2 din scara I. La parter, așadar. Și aici, deși a fost construită o nouă rețea de canalizare și o alta de apă potabilă, scurgerile reziduurilor de canal din scările imobilului, cu excepția celei din latura estică, au rămas racordate tot la vechile cămine. Care, colmatate fiind, au împins înapoi, în subsolul blocului, mizeriile. Locatarul de la 2 a curățat pe banii lui subsolul care, după puțin timp, a ajuns din nou să se umple de mizeriile din apa de canal. Ca să nu mai vorbim de mirosul care, spune omul, i-a umplut casa.

 

Și în acest caz,

v-ați dat deja seama, problemele au apărut deoarece proiectantul aflat undeva în slăvile cerului, pe Google Earth, nu a observat că imobilul cu numărul 30 are trei scări a căror apa mizerabilă de canal ar fi trebuit să fie dirijată spre căminele noi aflate la doi metri de bloc. Deficiența a fost observată, însă, destul de târziu, de conducerea SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani, cea care a comandat și plătit lucrările. Inclusiv proiectul defectuos, care, la câteva luni după ce constructorii și-au luat tălpășița, așa că s-a văzut nevoită să remedieze, pe cheltuiala sa, defecțiunile reclamate de locatarii din blocul 30 de pe strada Platoului. În fine, apa de canal din scara domnului Viorel Șpac se duce într-un cămin nou. Numai că, dacă tot sunt acolo, muncitorii ar trebui să facă la fel și cu scurgerea din jompul de la subsol, care, și el, a fost lăsat în aer de către vrednicii constructori care au urmat cu evlavie numai și numai ce era desenat de proiectantul aflat în ceruri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii