Vulcan / Nu-i poţi mulţumi pe toţi

Vulcan / Nu-i poţi mulţumi pe toţi

Timp de citire: un minut

Sâmbătă seara, în jurul orei opt, a început din nou să ningă. Mă întorceam de la Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu”, unde fusesem, ca să văd “D’ale carnavalului”. Interesant e altceva. În timp ce, la Petroșani, dădea cu ceva ce părea mai mult o lapoviță, cu cât m-am apropiat de Vulcan aceasta s-a transformat într-o ninsoare abundentă.

În oraș ningea

chiar bine de tot. Chiar că m-am mirat de diferență, între Vulcan și Petroșani fiind vorba de numai câțiva kilometri. Mi-am amintit, însă, cele auzite de la cineva. Cum că Vulcanul ar fi mai expus din cauza curenților care se formează pe linia Merișor – Dealu Babii – Pasul Vâlcan. Nu știu, dar poate fi și asta. În tot cazul, stratul de zăpadă începuse să se depună bine de tot pe șosea și albea din nou ceea ce înainte cu câteva ceasuri era “la negru”.

Utilajele de deszăpezire

au ieșit la treabă undeva în jurul orei patru a dimineții de duminică. Site-ul meteo de specialitate indicase dinainte intervalul de timp în care municipiul urma să fie “bombardat” cu zăpadă, așa că, la momentul potrivit, s-a acționat rapid pe căile de acces din toate cartierele Vulcanului. Mașinile de la deszăpezire au ajuns și în Dealu Babii, în Sohodol și chiar și dincolo de Jiu, la Tăul fără Fund. Au acționat, laolaltă, și utilajele de deszăpezire ale operatorului și cele ale primăriei. Plus personalul de la serviciul de salubrizare al acesteia din urmă.

Dar, nu mă îndoiesc,

deși mobilizarea a fost de salutat, vor fi și destui care vor comenta din gură sau vor scrie pe Facebook. Cum că nu li s-a luat zăpada de pe locurile de parcare sau că, pe bulevard, aceasta a fost împinsă pe margine, încât nu mai pot să iasă cu mașinile, sau altele de acest gen. E clar că nu-i poți mulțumi pe toți. Lucru care, să ne amintim, i s-a reproșat, în câteva ierni, și regretatului.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii