Vulcan / Noul manager al spitalului demitizează „performanţele” gras plătite ale fostei...

Vulcan / Noul manager al spitalului demitizează „performanţele” gras plătite ale fostei conduceri

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Incredibil ce le-a fost dat să audă consilierilor locali din gura noului manager al Spitalului municipal Vulcan! În timp ce membrii consiliului de conducere încasau, lunar, sute de milioane de lei vechi ca stimulente de performanță, instituția medicală vulcăneană a acumulat datorii de miliarde. Tot de lei vechi.

Acum iese la iveală că
problemele existente la spitalul vulcănean au fost ascunse cu grijă de către de acum fostul manager, susținut de vechea administrație publică locală. Ori de câte ori venea vorba, în ședințele de consiliu local se amintea în fugă că, la unitatea spitalicească, toate-s bune și frumoase și că plusul financiar existent dă pe dinafară. Ba, mai mult, la începutul acestui an dr. Cătălin Popa prezenta cu atâta credibilitate eforturile și zborul spre performanță pe care le face, împreună cu colegii lui din conducere, încât te și mirai atunci când, din interior, răzbătea cu totul și cu totul altceva.  Această situație, fardată, ca să dea bine la populație, a fost demitizată de către George Bălțatu, numit cu o săptămână și ceva în urmă manager al Spitalului municipal Vulcan.

Conform spuselor sale,
la preluarea funcției a găsit spitalul cu datorii de 80.000 de lei către furnizorii de materiale, cu 320.000 de lei la bugetul statului și cu alte 350.000 de lei la vaucerele de vacanță. În perioada scurtă care a trecut de când e la conducere, noul manager a reușit să plătească o parte a datoriilor către furnizori, „facturile cele mai vechi”, și a achitat ceea ce i se datorează statului. I-a mai rămas să rezolve problema vaucerelor. Atenția sa este îndreptată spre finalizarea schemei de personal, intenția lui George Bălțatu fiind aceea de a redimensiona cu personal compartimentul de primiri-urgență și secția de boli infecțioase.

Deocamdată,
„raportat la situația financiară, nu este oportun să extindem spitalizarea Covid-19. Nu putem să dăm un singur sector. Ori tot spitalul, ori nimic! Am decis să rămânem cu secția Covid de la infecțioase”, le-a  răspuns noul manager solicitărilor prin care se i cerea deschiderea încă a unei secții pentru covizi, dar în clădirea spitalului. În cursul acestei săptămâni, probabil, George Bălțatu va lua legătura cu DSP Deva, „pentru înlocuirea compartimentului de triaj cu două containere modulare, necesare, acum, odată cu răcirea vremii, pentru adăpostirea celor care vin la evaluări”. Managerul a fost categoric și în privința așa ziselor sporuri de performanță de sute de milioane de lei vechi de halat pe care cele trei persoane din consiliul director al spitalului și le atribuiau fără jenă. La ora la care citiți aceste rânduri sporurile respective sunt deja de domeniul trecutului. Voi reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii