Vulcan / Nimeni nu le duce în colonie

Vulcan / Nimeni nu le duce în colonie

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Cu ceva vreme în urmă, consilierii local i-au dat aviz favorabil și au votat proiectul de hotărâre al  Primăriei Vulcan privind amenajarea, în Colonia de Jos, la sediul fostului Pregoterm, a unui depozit de stocare temporară a deșeurilor voluminoase.

 

De fapt,

a fost vorba de o recunoaștere a existenței legale a acesteia, din moment ce, de ani și ani, aici au fost aduse mobilă degradată și de fel de fel de materiale de construcții etc., colectate de la punctele de salubrizare din oraș. Îmi amintesc precizarea făcută atunci de primarul Cristian Merișanu cum că oamenii au unde să-și aducă acum ceea ce le rezultă de la redecorarea casei, o mobilă pe care nu o mai vor și altele de acest gen care nu fac obiectul vreunei fracții de deșeu menajer de genul celor colectate, direct de la container, de către societatea de salubrizare. Aceasta ar urma, conform înțelegerii, să le preia din acest depozit, după ce aceste deșeuri voluminoase ar fi fost cumva sortate.

 

Numai că administrația publică

locală a mizat greșit pe buna credință a celor care ar fi urmat să întreprindă așa ceva. Cetățenii lasă, în continuare, tot lângă punctele de salubrizare, saci plini cu moloz, dormeze, canapele și altele de acest gen. Imaginea cu acest fel de deșeuri menajere aruncate contrastează, uneori, cu aspectul oarecum îngrijit și corespunzător al containerele amplasate în aceste puncte de salubrizare. Noroc că, așa cum am zărit, apare, din când în când, un utilaj în care sunt încărcate canapele încă bune, scaune și elemente de veceu al căror defect este că nu mai corespund modei actuale. Utilajul are un cal putere, iar cel care-l conduce este însoțit de două ajutoare destoinice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii