Vulcan / Merișanu trebuie să onoreze ce au promis alții

Vulcan / Merișanu trebuie să onoreze ce au promis alții

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ședința ordinară din 25 martie a Consiliului Local al municipiului Vulcan s-a desfășurat în prezența a 17 aleși locali din cei 19, totalul componenței acestei instituții. Anunțul a fost făcut, ca de obicei, de către doamna jr. Mihaela Rogobete, secretarul municipiului, care, apoi, l-a invitat pe președintele Ștefan Fezner să preia conducerea adunării.

 

Acesta nu a intrat

direct în ordinea de zi, așa cum se întâmplă de obicei. La celălalt capăt al sălii, lângă ușa de intrare, ședeau un bărbat și o femeie care așteptau să fie băgați în seamă. Așa că i-a invitat pe dumnealor să-și spună păsul. Primul a luat cuvântul domnul Vasile Mihalache. A precizat că este purtătorul de cuvânt al locuitorilor a cincizeci și șase de case de pe străzile Vasile Alecsandri și Pinului din Cocoșvar. Cartierul Brazi, cum i se spune mai nou. Omul și cei pe care-i reprezintă sunt nemulțumiți că, acum, în plin secol al XXI-lea, trebuie să-și facă nevoile în fundul curții. Asta, pentru că străzile lor nu au rețea de canalizare, așa cum li s-a promis în campania electorală din anul trecut.

 

O altă problemă

care-i nemulțumește este gazului metan. Doar doi-trei locuitori își permit să-și „tragă” gaz la casele lor, a făcut cunoscut bărbatul. Astea sunt, în mare, problemele noastre, „canalizare-drum-gaz”, a ținut să adauge și însoțitoarea lui, doamna Gina Vîrjan.  „Nu cred că trebuie să venim, toată ziua, la dumneavoastră cu pălăria în mână pentru niște drepturi ale noastre!”, nu s-a sfiit ea să adauge la final. A urmat răspunsul primarului Cristian Merișanu. Acesta le-a amintit că, în campanie, el nu a promis nici gaz, nici canalizare. „Am promis doar ce se poate face, a zis el, și țineți seama că sunt la primărie de cinci luni. Luni de iarnă!”. În partea sa sudică, strada Vasile Alecsandri arată ca toate drumurile de pământ. Se va acoperi cu piatră și aceasta va fi cilindrată imediat ce vremea va permite asta.

 

„Canalizarea ține

de ApaServ, le-a amintit primarul, și, pentru ca să fie extinsă rețeaua, trebuie să faceți o solicitare în scris”. Sunt multe proceduri de îndeplinit, le-a făcut cunoscut Cristian Merișanu,  dar, „dacă faceți o hârtie, eu vă promit că voi merge la ApaServ. Hârtia asta să o faceți și către primărie și către ApaServ!”. În ceea ce privește introducerea gazului metan, problema e mai complicată. „Se fac proiecte care se depun și se așteaptă finanțarea pe fonduri europene”, a explicat primarul. A fost făcută deja întabularea tuturor străzilor din Vulcan, s-au pregătit documentațiile și „așteptăm faza de depunere a proiectelor, pentru introducerea gazului în toată localitatea. Este, însă, vorba de o chestiune de timp!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii