Vulcan / Majorat cu muzică rock live

Vulcan / Majorat cu muzică rock live

Timp de citire: 3 minute

Am primit cu plăcere invitaţia de a partici­pa la petrecerea de majorat din seara zilei de 10 februarie. Pentru tânărul care, iată, a intrat în rândul persoanelor cu drept de vot, dar şi din respect şi consideraţie pentru cunoscuta şi numeroasa familie din care el face parte. Însă, nu divulg chiar acum, a mai fost un amănunt. Unul… muzical. Atât amintesc acum.

Numele Şchiopu 
este răspândit în Vulcan. Nu e de mirare, din moment ce Gheorghe şi Ioana Şchiopu au adus pe lume şase copii. Patru băieţi şi două fete. Ordinea în care au ajuns pământeni este următoarea; Ioan Dorel, Marian, Gheorghe, Monica, Elena şi Cristian. La rândul lor, şi ei au avut grijă să aibă urmaşi. Până acum Gheorghe Şchiopu şi doamna Ioana se mândresc cu paisprezece nepoţi. Dar nu se ştie, poate că şi alţii îşi vor cere accesul în lumea asta. În momentul de faţă cel mai mare nepot are 23, iar cel mai mic a împlinit cinci. Interesant este că, într-un interval de şapte luni, Dorel, Marian şi Cristi au avut, fiecare, câte un băiat.

Sărbătoritul a fost Andrei,
fiul lui Ioan Dorel şi al Mariei. Este elev în clasa a douăsprezecea la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani. Un elev eminent, pot să afirm fără teama că aş putea greşi, din moment ce, alături de alţi colegi de-ai lui, a reprezentat liceul la diferite etape ale olimpiadelor de istorie, limbi clasice, iar în acest an vrea să fie prezent şi la olimpiada de filozofie. Sunt foarte mulţi cei care-i cunosc talentul de recitator, iar muzica rock şi cântatul la chitara electrică sunt alte pasiuni de care nu s-ar dezice în ruptul capului. La asta cu chitara electrică am avut o contribuţie decisivă, recunoaşte, oricând şi în faţa oricui, însuşi tatăl Ioan Dorel. De fapt, Dorel mă consideră şi naşul trupei pe care Andrei a alcătuit-o cu doi verişori Mihai, care acum este pe punctul de a absolvi liceul militar din Alba Iulia, şi Răducu, elev în clasa a XI-a a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan.

Pe vremea aceea 
cei trei veri erau elevi la Şcoala Gimnazială n.4. Andrei făcea chitară şi l-a convins pe Mihai să se apuce de tobe, iar pe Răducu de chitară bas. Repetau la Mihai acasă. Problema era cum să-i spună trupei? Fiecare a venit cu câte o variantă. Mi-am dat şi eu cu părerea. Măi, băieţi, pe toţi vă cheamă Şchiopu, nu-i aşa? Păi, atunci spuneţi-vă „The Broken Leggs”. Şi aşa au rămas. La cântările de la şcoală şi din sala cinematografului au avut, pe rând, două soliste vocale. Colege ale lor. După plecarea lui Mihai la liceul militar cântările s-au rărit. Le-a venit ideea reunirii cu ocazia majoratului lui Andrei. Cu câteva zile înainte au repetat în mod asiduu câteva dintre compoziţiile proprii şi cover-uri, iar revenirea, în public, la majorat, a broken leggs-ilor a fost uimitoare. Vă spun asta ca unul care a fost de faţă. De aici şi titlul articolului. Ce ar mai fi de spus? Da. Andrei vrea să ajungă actor. Talentul îl recomandă cu certitudine şi însuşi tatăl lui, care ar fi vrut să-l vadă altceva, a cedat în cele din urmă. Mai ales după ce, anul trecut, fiul lui a luat locul al treilea la categoria „One Man Show” a festivalului desfăşurat la Cluj, Succes, Andrei!

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii