Vulcan / Mai rar, e adevărat, dar se fac şi acum rectificări...

Vulcan / Mai rar, e adevărat, dar se fac şi acum rectificări de buget

Timp de citire: 2 minute
Primul punct al ordinii de zi a şedinţei extraordinare a consiliului local vulcănean a fost cel prin care s-a rectificat bugetul local. Suma cea mai mare cu care s-a făcut rectificarea a fost una guvernamentală şi a mers la „Subvenţii primite din fondul de intervenţie”.
Ca de fiecare dată
lămuririle necesare în asemenea cazuri le-a dat doamna Luminiţa Leonte, directorul economic al primăriei vulcă­nene. Îmi amintesc că, cu ani în urmă, când la butoanele Ministerului Turismului era blonda lui Băse, era inundaţie cu bani la Primăria Vulcan. Rectificările de buget se succe­dau una după alta, iar doamnele de la contabilitate nu mai pridideau cu adăpostirea, în capitolele necesare, a sumelor de bani care curgeau gârlă.
Acum, rectificările
s-au mai subţiat, fiindcă şi sus s-a cam închis robinetul. Sumele cu care s-a rectificat bugetul de data asta provin de la „Donaţii şi sponsorizări”, 90 de mii de lei, şi 210.000 de lei constituind „Subvenţii primite din fondul de intervenţie”. Adică bani pentru acoperirea distrugerilor făcute de ploile şi inundaţiile care au afectat, nu demult, şi Vulcanul.
Angela Stoica, consilier local din partea
Alianţei pentru Hunedoara, s-a interesat dacă, din banii aceştia, vor beneficia, ca ajutoare, şi cetăţenii ale căror locuinţe au avut de suferit. „Nu, i-a răspuns Ile, banii sunt doar pentru refacerea drumurilor care au fost spălate de ape. Pentru refacerea acoperişurilor caselor şi ale blocurilor statul nu a dat niciun ban”. „E vorba, a mai precizat primarul, de drumul spre Dealu Babii, de Plesnitoarea, de acelea din oraş şi de cel de la Pasul Vâlcan”.
Nu mai reţin care
consilier local a făcut ochii mari când a auzit că e pusă în discuţie şi repararea drumului de la Pasul Vâlcan. De aceea Ile a fost nevoit să vină cu noi explicaţii. Nu e vorba despre drumul de jos până la cabanele din Pas, ci de acela care merge mai departe. Încă neasfaltat, dar care necesită să fie pietruit. Mai ales că, la sfârşitul acestei luni, la hotarul cu judeţul Gorj vor avea loc manifestări ample prin care se va marca un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial şi se vor comemora soldaţii morţi în luptele crâncen care s-au purtat aici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii