Vulcan / Locul în care se mai dă pe cartelă

Vulcan / Locul în care se mai dă pe cartelă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Au fost destui din aceia care, duminică, au simțit nevoia să urce în Pasul Vâlcan. E adevărat, la orele dimineții erau puțini care s-au încumetat să facă asta. Numărul amatorilor de sporturi hibernale și de zăpadă, care la cota 1300 este încă din belșug, a crescut simțitor undeva în preajma amiezii.

 

Trebuie să recunosc

că, în 13 martie, a fost a doua oară în iarna asta când am ajuns în Pasul Vâlcan. Prima oară, cu o săptămână înainte, când cu competiția de schi organizată de Primăria și de Consiliul Local Vulcan. Când, trebuie spus, oricine a vrut să se ducă-n munte nu a mai trecut pe la casieria telegondolei. Acum o să înțelegeți de ce vin cu câteva precizări pe care ar trebui să le cunoască oricine se îmbarcă, pentru prima dată, într-o cabină a acestei instalații de transport pe cablu.

 

La casieria telegondolei

consilierul local Adrian Sireteanu, împreună cu care am pornit la drum, a cerut două bilete dus. Atât, fiindcă ne vorbiserăm dinainte să coborâm pe jos. Două bilete dus costă douăzeci de lei. Sumă pe lângă care ni s-a cerut să mai punem zece lei drept garanție pentru cartelă. La început am crezut că-i vorba de cartela aceea pe care o iau schiorii, ca să beneficieze de serviciile instalațiilor de pe domeniul schiabil. Dar mă înșelasem. Era cartela cu care poți să deblochezi sistemul de siguranță al chestiei ăleia care-ți permite să ajungi pe peronul telegondolei.

 

Mirarea ne-a fost

pe deplin justificată. Când, în consiliul local, au fost aprobate noile tarife de transport cu telegondola și de acces la instalațiile de schi, nu s-a vorbit despre vreo garanție pe cartelă. Asta, fiindcă, la început, cartelele erau din carton, le luai cu doi lei, nu trebuia să le înapoiezi, iar banii aceștia erau achitați de primărie. Ulterior, s-a constatat, însă, cam la ce costuri ar fi ajuns primăria numai cu achiziția acestor cartoane. Atunci s-a ajuns la cartelele magnetice de acum care sunt reîncărcabile. Dacă știi că vei mai veni la telegondolă, poți s-o ții la tine, o dai la reîncărcat la casierie și salut! Ne-am lămurit întru totul în această privință chiar atunci, pe loc, după ce l-am sunat pe primarul Cristian Merișanu.

 

La telegondolă

o cartelă de 15 puncte îți asigură urcatul și coborâtul. Cu una de 10 puncte poți să urci sau să cobori. După ce ajungi  jos, îi dai cartela doamnei de la casierie, iar dumneaei  îți dă înapoi garanția de zece lei. Dacă sunt mai mulți cei în grupul care urcă sau e vorba de o familie, e de ajuns o singură cartelă pentru telegondolă. Turiștii care, ajunși în munte, își pun schiurile și-și dau drumul pe pârtie trebuie să aibă asupra lor cartele pe care să le folosească la instalațiile de acolo. De 80 de lei (100 de puncte) sau una de  60 de lei valabilă pentru o singură zi. Asta, desigur, dacă vor să revină la punctul de plecare al pârtiei trași la deal de instalația de teleschi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii