Vulcan / Ironie, ironie, dar cam aşa stau, de fapt, lucrurile

Vulcan / Ironie, ironie, dar cam aşa stau, de fapt, lucrurile

Timp de citire: 2 minute

Deşi nu mai e consilier local, doamna Alina Anamaria Cîrstoiu mai are-n ea sângele pe care, în vremea aceea, cordul i-l pompa în sistemul circulator. Nu e un compliment gratuit pe care i-l fac doamnei. La o adică, însuşi Ile, cât e el de vizir înşurubat de patru mandate în scaunul de primar, ar fi nevoit să recunoască asta.

Mai ales că
a avut-o şi viceprimar o scurtă perioadă de timp. Nu prea fericită pentru doam­na Alina Cîrstoiu, fiindcă, deşi în faţă îi râdea şi-i zâmbea uneori, Gheorghe Ile n-o avea deloc la suflet. În afară de Angela Stoica, care a reuşit cu adevărat să-l călărească şi să-l ţină-n hăţuri, nicio altă angajată a primăriei vulcănene nu cred să fi reuşit asta. Apoi, mai e şi aspectul celălalt. Lui Ile nu-i place să aibă lângă el persoane cu IQ-ul mai ridicat decât al lui. Şi chiar dacă, să spunem, sunt şi din acestea – şi sunt, vă asigur – foarte puţine sunt acelea care au curajul să-i arate asta.

Şi acum
să revin la ideea doamnei Alina Cîrstoiu pe care am auzit-o chiar din gura dumneaei. Laudele primarului, cum că va face ca-n palmă drumul de la Dealu Babii în jos, au curs încă de când ea însăşi putea să le audă în calitate de consilier local. Au curs în paralel cu apele care, primăvara, se scurgeau pe drum şi duceau la vale piatra concasată cu care gropile erau „ornate” cu ocazii mai deosebite. Dar să nu o mai întind. Văzând că primăria nu s-a apucat încă, deşi era demult timpul, să-şi onoreze îndatorirea de a repara şi asfalta drumul din Crividia şi până-n oraş – porţi­u­ne care-i revine conform ultimei în­ţe­le­geri făcute cu judeţeana -, doamna Alina Cîrstoiu vine cu o propunere.

Aceea ca,
după ce constructorii ajung în punctul terminus din Crividia până unde le-a revenit sarcina de a opera, Consiliul Judeţean Hunedoara să dispună continu­area lucrărilor până la intersecţia în care strada Teodora Lucaciu se „îmbucă” cu strada Decebal. Şi, vorba doamnei, dacă tot or fi să fie în Crividia, muncitorii ar putea, la o adică, să tragă o brazdă de asfalt şi pe strada Arsului. Iar, apoi, dacă tot sunt încălzite, echipele de la firma plătită de CJH ar putea trece la repararea şi asfaltarea străzii Morii şi – şi-a dat cu părerea doamna Cîrstoiu – ar putea ajunge chiar la parcarea blocului „Tineretului”, din apropierea primăriei.

În acest din urmă caz,
mă simt, totuşi, dator să-i fac o observaţie doamnei Alina Anamaria Cîrstoiu. După lungi şi antice solicitări, pare-se că i-a venit rândul şi zonei ăsteia din jurul blocului 26. Care va fi refăcută odată cu lucrările care se efectuează în partea de jos a străzii Traian. În rest, mi-a plăcut şi sper că şi pe dumneavoastră v-a binedispus ironia doamnei. Există, totuşi, negreşit cineva care, după ce a citit articolul, îl va fi trimis undeva, în gând sau cu voce tare, pe autorul materialului. De doamna nu cred că ar avea curaj să se lege. Nici măcar în gând.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii