Vulcan / Infractori minori, trataţi cu duhul blândeţii

Vulcan / Infractori minori, trataţi cu duhul blândeţii

Timp de citire: un minut

Alaltăieri, m-am întâlnit cu o vecină de bloc în vârstă care, în urmă cu ceva timp, a fost tâlhărită, în plină zi, pe scările de la intrarea în bloc. Dumneaei este doar una dintre victimele infracţiunilor de acest gen care au loc frecvent în municipiul Vulcan.

Cu toate că
procurorul i-a luat declaraţia chiar când dumneaei era internată în spital, din cauza rănilor suferite în urma căderii, nici acum nu ştie ce s-a petrecut cu agresorul ei pe care l-a recunoscut în fotografiile care i-au fost arătate la secţia de poliţie. Din câte a putut să afle, este vorba de membrul unei cunoscute găşti formate din minori care se comportă ca atare, pentru că nu păţesc nimic. Poliţiştii le fac dosare penale, dar nimeni nu se oboseşte să-i reţină, pentru că, de multe ori, totul se termină favorabil pentru „micuţi”.

În acelaşi fel
pare-se că se va isprăvi şi cercetarea unui caz oarecum asemănător petrecut acum trei săptămâni. În joia aceea, în jurul orei 19:00, un tip mascat şi înarmat cu un cuţit a intrat în alimentara de pe strada Vasile Alecsandri. Aceea din apropierea Şcolii Gimnaziale nr.4. Ghinionul lui e că a dat peste o vânzătoare înfiptă bine în picioare care nu s-a pierdut cu firea. L-a împins pe respectivul, încât acesta s-a dezechilibrat şi a căzut. După care s-a ridicat şi a fugit.

Femeia a rămas
cu o bănuială. După trăsăturile pe care le-a reţinut, deşi faţa-i era acoperită, ea crede că autorul tentativei de tâlhărie ar fi un băiat din cartier. Identificarea lui ar urma să fie uşurată după vizionarea imaginilor de pe camera de luat vederi. Deocamdată, cazul este încă cercetat de către poliţiştii criminalişti care au deja un cerc de minori suspecţi. Ar fi însă păcat ca, după rezolvarea lui, individul să nu fie deferit justiţiei pe motiv că „e minor, n-avem ce-i face”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii