Vulcan / În sprijinul enoriașilor în vârstă

Vulcan / În sprijinul enoriașilor în vârstă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Gheorghe OLTEANU
Bisericuța de lemn cu hramul „Sfinții Români” se află pe dealul din spatele clădirii Primăriei Vulcan. De când, lângă ea, începe, încet, încet, să se înalțe semeț noua biserică purtând hramul „Nașterea Maicii Domnului”, turla bisericuței se vede din ce în ce mai puțin.

Intrarea în

curtea sfântului lăcaș acestuia se face de pe strada Platoului. Cu alte cuvinte, credincioșii care vin din oraș și vor să ajungă la biserică trebuie, mai întâi, să vină pe Traian și să facă, apoi, pe Platoului. Or, pentru mulți dintre ei, îndeosebi pe vârstnici, un asemenea drum îi solicită enorm. La asta s-a gândit părintele paroh Sandu Zgîrcea atunci când i-a venit ideea creării unei căi acces direct din Bulevardul Mihai Viteazul.

Prin forțe financiare proprii

și cu ajutorul unor bărbați în putere, în latura nordică a curții bisericii a fost făcută o poartă în fața căreia a fost turnată o scară de beton. Lucrarea este gata. Mai rămâne de amenajat drumul pe care se ajunge la scările astea. Vulcănenii mai vechi știu cum era drumul acesta care, pe vremuri, de la poarta de lemn de jos, urca până la casele de pe 7 Noiembrie. Cam pe unde-i acum marketul cu chinezăriile.

Lucru pe care

și-l amintește perfect și domnul viceprimar Pompiliu Barbu a cărui casă părintească era pe Platoului. Acum rămâne de văzut rapiditatea cu care dumnealui va da dispoziție ca drumul cu pricina să fie amenajat. Nu bordurat și asfaltat, ci numai refăcut și amenajat cât de cât, ca să se poată umbla pe el. Știindu-l pe Puiuțu ca pe unul pe care te poți baza și pentru care promisiunea-i lege, nici nu mă îndoiesc că lucrarea va fi începută și urgent săvârșită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii