Vulcan / În caz că vine ursul

Vulcan / În caz că vine ursul

Timp de citire: un minut

În ședința ordinară din august, Consiliul Local Vulcan a aprobat hotărârea „privind încheierea unui contract de prestări servicii între UAT municipiul Vulcan și Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Băniceana”.

 

Măsura a fost luată,

fiindcă, se spune în raportul de specialitate, „au fost depuse numeroase sesizări de către persoanele fizice și juridice, referitoare la prezența animalelor din fauna sălbatică, a urșilor, lupilor și vulpilor în intravilanul municipiului Vulcan, care au produs pagube materiale, iar prin prezența lor în intravilan deranjează, intimidează, alarmează cetățenii și are (sic!) repercusiuni negative asupra activității turistice”. Ca să nu mai zic că măsura respectivă este în conformă cu prevederile art.34, alin. Din Legea 406/ 2006 a Vânătorii și Protecției Fondului Cinegetic.

 

Asociația Vânătorilor și

Pescarilor Sportivi „Băniceana” își are sediul în comuna Bănița și, din explicațiile primarului Cristian Merișanu, s-a înțeles că aceasta are arondat și răspunde de spațiul cinegetic din Valea Jiului. De fapt, așa cum am constatat, căutând pe Google, și Primăria municipiului Petroșani are încheiat un contract cu această asociație la serviciile căreia a apelat deja de câteva ori, pentru extragerea unui urs rătăcit în împrejurimile orașului.

 

Consilierul local Dan Marinescu

a vrut să afle dacă vânătorii de la „Băniceana” se ocupă și de „porci mistreți sau de lupi”. Dacă citea cu atenție proiectul de hotărâre nu ar mai fi întrebat de lupi. În privința mistreților nu este amintit nimic în textul de lege, dar mă gândesc că cetățenii ale căror gospodării sunt asaltate de turme de porci sălbatici pot suna fără probleme la asociație sau la primărie. Treaba nasoală e că mistreții nu zăbovesc mult într-un loc. Fac brazde pe unde trec și, apoi, dispar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii