Vulcan / Ile le-a pus gând rău momârlanilor din Dealu Babii 

Vulcan / Ile le-a pus gând rău momârlanilor din Dealu Babii 

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În jur de treizeci de gospodari din satul Dealu Babii au primit o înștiințare care i-a revoltat pe unii dintre ei, iar pe alții i-a lăsat mască, fiindcă, la ei, niciodată nu s-a mai pomenit de așa ceva. Iată care este conținutul înscrisului: „Prin prezenta vă invităm ca în termen de 5 zile de la primirea prezentei să vă prezentați la sediul Primăriei Municipiului Vulcan – Serviciul Impozite și Taxe, în vederea clarificării situației dumneavoastră privind stabilirea taxei de salubritate conform HCL 118/2017, anexele 2 și 3, deoarece gunoiul se ridică săptămânal conform graficului stabilit de către SC Pregoterm SA. În caz de neprezentare vi se face imputarea din oficiu, pe baza informațiilor de care dispunem”. 

Cele mai multe
dintre înștiințări le-au fost date oamenilor la birtul din sat, după ce proprietarul acestuia le-a luat de la primăria vulcăneană. Oamenii, care-și au casele fie la drum, fie pe coclauri, au avut reacții diferite. De mirare, nedumerire sau, pur și simplu, de respingere. Așa ceva nu s-a mai pomenit în Dealu Babii. Doamna Cărpinean Mărioara, bunăoară, de 83 de ani, își are gospodăria la o distanță mare de asfaltul de pe culmea dealului Merișor. Iar ca ea sunt mulți băbeni. Ca și în cazul bătrânei, de gospodăria căreia se îngrijește un vulcănean de la oraș, nu ar fi vorba de suma de bani reprezentând taxa de salubrizare, cât mai ales de modalitatea de ridicare a deșeurilor menajere. Singurul container aflat, deocamdată, în Dealu Babii este amplasat lângă căminul cultural și stă închis cu un lanț. Domnul Ilie Matei motivează acest aspect prin aceea că l-a luat pe firma lui, dumnealui fiind singurul care plătește gunoiul. A fost o vreme în care-i lăsa și pe alții să-și arunce pungile cu gunoi în container, dar au intervenit niște discuții, așa că le-a interzis să mai facă asta.

Chiar dacă, 
să spunem, fiecare gospodărie va primi câte o pubelă, rămâne sub un mare semn de întrebare modul în care ele vor fi golite în autospeciala de salubrizare. Nu-i vorba despre băbenii care stau la drum. Aceștia ar urma să facă exact cum se procedează pe străzile cu case din Vulcan. Într-o zi anume, își scot pubelele în fața porții, vine tractorul cu remorcă, muncitorii golesc pubela și o pun înapoi. Problema ar fi la cei care au casele împrăștiate pe dealuri. Cum să cari ditamai pubela plină – e vorba, îndeosebi, de băbenii în vârstă –, uneori pe distanțe de câțiva kilometri, până la locul în care s-ar afla autospeciala de salubrizare și apoi s-o târăști înapoi acasă?

Numai că sunt săteni
care merg mai departe și încearcă să afle ce se ascunde în spatele acestui demers? Că doar – vorba unui băbean – n-o fi vorba numai despre grija față de mediu! Nu cumva primăria e în foame de bani și, ca atare, încearcă să facă rost de ei de peste tot de unde se poate? Este oarecum ciudat de ce administrația publică locală vulcăneană a atacat această redută rurală a municipiului, din moment ce are destui locuitori la oraș care, de ani și ani, nu plătesc gunoiul. Asta pe lângă faptul că nici apa sau energia electrică consumate nu se înghesuie să le achite, lăsând asta în seama primăriei. Sunt zece mii de persoane în oraș – asta am auzit chiar de la domnul ing. Marius Danci, într-o ședință de consiliu local – care nu știu cum arată o factură emisă de societatea al care-i director este domnia sa. Ciudat este că, atunci, primarul Ile nu a zis nici pâs. A încercat s-o dea la întors un consilier local. Cum că ar fi vorba despre persoane defavorizate, care trăiesc în sărăcie. Numai că, în multe cazuri, de sărace ce sunt, astfel de persoane se vântură pe internet cu telefoane mobile de ultimă generație și nu se apleacă să culeagă chiștoace de pe jos. Adevărul nespus, dar știut de toți, este altul: aceste persoane constituie bazinul electoral local pe care se bazează, de câteva mandate bune, cel care, acum, se află la butoanele primăriei vulcănene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii