Vulcan / Ile a căzut în capcana pe care el însuşi şi-a...

Vulcan / Ile a căzut în capcana pe care el însuşi şi-a întins-o

Timp de citire: 2 minute
Două puncte a avut la ordinea de zi extraordinara de ieri dimineaţă a Consiliului Local Vulcan. O „astupare” din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de dezvoltare pentru anul 2016, urmat de proiectul de hotărâre „privind numirea domnului Duna Gheorghe-Daniel în funcţia de director al Clubului Sportiv municipal „Mihai Viteazu – Vulcan”.
Primul proiect
de hotărâre a mers ca pe apă. Mai ales că doamna ec. Leonte Luminiţa, director executiv, a explicat legalitatea şi modul în care se face transferul financiar.
Un pic mai complicat a fost proiectul de hotărâre privind numirea directorului clubului sportiv înfiinţat în ultimele luni ale anului trecut. În expunerea lui scrisă, făcută şi oral înainte de punerea în discuţie a proiectului de hotărâre, s-a specificat că numirea ca director a domnului Daniel Duna de face în urma faptului  că „a câştigat concursul la care s-a prezentat”.
Deşi, după cum 
a specificat doamna jurist Rodica Peter, secretarul municipiului Vulcan, concursul care a avut loc în 28 decembrie 2016 a fost anunţat în presă, au existat consilieri locali care nu auziseră de aşa ceva. Consilierul local Florin Mârza a vrut să ştie câţi participanţi la concurs s-au prezentat. Şi a aflat. Singurul care şi-a depus dosarul, în vederea ocupării postului a fost domnul Duna. Tot Florin Mârza a fost interesat să afle componenţa comisiei de examinare. I s-au comunicat numele membrilor, dar consilierul local a rămas stupefiat. Din ea nu a făcut parte nicio persoană care să le aibă cu sportul sau măcar cu legis­laţia sportivă. Nu contează – i s-a dat apoi de înţeles consilierului local Florin Govor – că domnul Daniel Duna figurează ca inculpat într-un dosar penal în care primarul Ile este inculpatul numărul unu. În caz că va fi condamnat, a fost lămurit independentul, există posibilitatea ca, în consiliul local, să fie pusă în discuţie revocarea lui Duna de pe postul de director.
A existat, totuşi, 
un aspect care i-ar putea aduce o surpriză neplăcută primarului. Prin HCL nr.84/ 2016 pentru modificarea HCL nr.40/ 2016 privind înfiinţarea Clubului Sportiv municipal Mihai Viteazu – Vulcan, domnul Duna Gheorghe Daniel a fost numit preşedinte interimar pe o perioadă de cel mult şase luni, până la ocuparea acestei funcţii prin concurs organizat în condiţiile legii. Corect. Nimic de comentat în privinţa asta. Numai că, atenţie, la două săptămâni de la desemnarea sa ca director interimar, domnul Daniel Gheorghe Duna şi-a dat demisia din această funcţie. Din motive personale, cum a explicat, chiar ieri, doamna jurist Rodica Peter. Dacă ar fi fost în funcţie şi la datorie, fireşte că diplomele acordate sportivilor vulcăneni la sfârşit de an ar fi fost semnate de către domnia sa. Numai că, pe acestea, s-a putut vedea semnătura altcuiva din conducerea clubului sportiv municipal. Se pare că primarul nu s-a sinchisit prea mult de acest aspect. Dar, aşa cum mi-a fost dat să aud după şedinţă, el va fi speculat de către consilierul local Florin Mârza, care va îi solicita şi părerea unui procuror în privinţa asta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii