Vulcan / Homeless găsit mort din cauza gerului

Vulcan / Homeless găsit mort din cauza gerului

Timp de citire: 2 minute
Poliţiştii locali vulcăneni nu ar fi nevoiţi să ia oraşul de la un capăt la altul, ca să dea de boschetari. Ar fi de ajuns să meargă până la „Ciupercă” sau un pic mai încolo, în dreptul localului de lângă „Prelata Verde” a pieţei agroalimentare. Locuri în care cei cinci-şase homelessi îşi fac veacul.
Numai că,
spre deosebire de alte localităţi, la Vulcan n-a fost nevoie ca, acum, cu nopţile astea deosebit de geroase, poliţiştii locali să-i pigulească de pe străzi, ca să-i ducă la adăpostul de noapte de la Dincă. Doar vreo doi, cum am înţeles chiar de la ei, au refuzat să fie cazaţi acolo şi au preferat scările de bloc sau cine ştie ce cotlon mai ferit de frig. Alţii care nu fac parte din gaşca celor care se adună la „Ciupercă” au continuat să-şi petreacă nopţile într-un clădire dărăpănată situată în zona „La Brazi”.
Aceasta se află
în spatele staţiei de tratare a apei, în grădina unui gospodar de pe strada Bazinului. De ani buni, omul i-a tolerat şi, înţelegându-le situaţia, nu le-a zis nimic. I-a mai certat doar când indivizii, luaţi de val de la spirtul medicinal pe care-l băgau în ei, mai făceau scandal sau dădeau foc la câte ceva. În rest, pace. Le-a atras atenţia să nu cumva să fure ceva de la el sau de la vecini. Între timp, dintre cei care se cazau acolo vreo câţiva s-au îmbolnăvit, unul dintre ei fiind, în aceste zile, aproape de un sfârşit iminent.
Un altul,
un bărbat de şaptezeci de ani, a fost găsit îngheţat şi mort acum două zile. Gruia B. se află de ani buni pe străzi, iar un timp, am aflat de la cineva, ar fi locuit la un cunoscut de-al lui din Lupeni. Nu este cunoscut motivul pentru care a revenit în Vulcan şi nici cum a ajuns să îngheţe de frig în coşmelia de lângă Brazi. Care, aşa cum se prezintă, e clar că nu poate prezenta siguranţă în nopţile de iarnă. Mai ales atunci când mercurul termometrului coboară îngrijorător sub zero. Decedatul va fi înmormântat pe cheltuiala primăriei vulcănene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii