Vulcan. Gunoaiele Pregoterm așteaptă soluții de la județ

Vulcan. Gunoaiele Pregoterm așteaptă soluții de la județ

Timp de citire: 2 minute

Mormanele de gunoaie depozitate ani la rând în Colonia de Jos din municipiul Vulcan încă așteaptă o soluție, de această dată din partea Consiliului Județean Hunedoara, ultima autoritate care și-a propus să elibereze zona de focarul de infecție. Până una-alta, pe lângă pericolul pentru sănătatea publică, în zonă persistă și riscul de incendiu, prin autoaprindere sau intervenție umană.

Gunoaiele depozitate de Pregoterm, societatea în faliment care se ocupa cândva de colectarea deșeurilor din municipiul Vulcan, sunt neclintite. Asta deși în joc a fost pusă sănătatea locuitorilor de aici, pentru că de cel puțin cinci ori deșeurile depozitate au luat foc, eliberând în aer noxe la un nivel mult peste limitele normale. Unde mai pui că sancțiunile primite de la Garda de Mediu au fost plătite tot din banii vulcănenilor, deoarece primăria a primit amenzi usturătoare pentru că nu a mutat gunoiul de acolo, deși administrația locală nu are cadrul legal să facă asta și nici nu poate suporta costurile acestei proceduri.

Problema gunoaielor de la Vulcan a ajuns și la prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care s-a și deplasat la locul cu pricina.

În chestiune s-a băgat și conducerea Consiliului Județean Hunedoara. „Am început discuțiile, și vom discuta în continuare, ca să găsim o variantă de a duce gunoiul de acolo. După cum se știe, firma este în faliment, iar acum cautăm cadrul legal pentru a acorda banii cu care gunoiul să fie dus. Deocamdată, nici Primaria Vulcan nu poate da bani pentru mutarea lor, chiar dacă ei ar exista, pentru că nu este legal. O variantă ar fi ca Pregotermul să mai stângă ceva bani, în așa fel încât să poată duce gunoaiele. Deocamdată, la consiliul județean se poartă discuții cu juriștii, să găsim o soluție” a declarat administratorul public al județului.

Halele în care Pregoterm a depozitat gunoiul de-a lungul anilor sunt situate în imediata apropiere a locului în care se construiește depoul pentru autobuzele electrice. De îndată ce Greenline-ul devine funcțional, zona va cunoaște o transformare, așa că e neapărat ca aceste gunoaie să dispară.

50.000 de lei a fost amenda pe care Garda de Mediu Hunedoara a administrat-o… administrației de la Vulcan, pentru că deșeurile din acel depozit au luat foc de mai multe ori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii