Vulcan / Fostul consilier local Florin Govor ia curent de la primărie

Vulcan / Fostul consilier local Florin Govor ia curent de la primărie

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Prezența la ședința de consiliu local din 31 martie a domnului Florin Vasile Govor a urmat depunerii, la începutul lunii, a unei adrese înregistrate la Primăria municipiului Vulcan sub numărul 18495/ 10.03.2022 în care dumnealui solicită găsirea unei modalități de plată a energiei electrice consumate la cabana pe care o deține în zona turistică Pasul Vâlcan.

 

Demersul fostului

consilier local nu este ceva neobișnuit. Toate cabanele din Pasul Vulcan ai căror proprietari fac parte din asociația cu același nume au curent electric „de la primărie”. Asta se face de câțiva ani, ca urmare a unui protocol încheiat între asociație și Primăria municipiului Vulcan. Până să intervenit asta, energia electrică a cabanelor din Pasul Vâlcan era asigurată de o linie subterană care pornea de la un separator montat pe un stâlp aflat peste drum de fostul complex de creștere a porcilor al decedatei întreprinderi de administrare a cantinelor miniere.

 

Înainte de asta,

zona lua curent electric de la o linie aeriană de 20KV care pleca de la Cabana „Căprișoara”, dar care a dispărut din peisaj prin grija neobosiților căutători de fier de toate categoriile. Linia subterană se defecta foarte des, „cârpelile” costau foarte mult, așa că, în cele din urmă, Asociația montană „Pasul Vâlcan” a mers cu căciula-n mână la primărie. Jupânul de atunci din fruntea instituției le-a citit păsul, l-a dat, ca să fie analizat, și consilierilor locali. De aici a ieșit hotărârea de consiliu local prin care s-a ajuns ca tot ce-i cabană în Pas să fie alimentată, pe baza unui parteneriat, cu energie electrică de la transformatorul de la stația de întoarcere a telegondolei. Asta, desigur, în urma unui studiu tehnic de specialitate.

 

Sau, mai simplu,

cabanele consumă, iar primăria le trimite facturi proprietarilor acestora. Așa se va întâmpla și în cazul  cabanei domnului Florin Vasile Govor, la care  lucrările de realizare a instalației electrice au fost efectuate de SC Diacom Prestcom srl Lupeni. O firmă autorizată, așadar. Proiectul de hotărâre a „trecut”, iar beneficiarul le-a mulțumit celor din consiliul local pentru mâna de ajutor întinsă. Atât lui cât și altor patru persoane care „vor începe construcțiile în Pasul Vâlcan”.

 

Consilierul local

Pompiliu Barbu l-a felicitat pe Florin Govor pentru lucrările efectuate la cota 1300 în calitate de investitor, iar președintele de ședință Dănuț Anghel a spus că de aceeași mână întinsă vor avea parte toți cei care vor realiza clădiri la munte. Cristian Merișanu l-a liniștit pe Dănuț Anghel care s-a arătat îngrijorat, ca nu cumva să fie depășită puterea instalată a transformatorului, și a dat asigurări în ceea ce privește siguranța sistemului de alimentare cu energie electrică a instalației de transport pe cablu. În urma calculelor exacte făcute, „ne încadrăm în ceea ce avem acum în Pasul Vâlcan”, a precizat primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii