Vulcan / Fără scuzele de rigoare

Vulcan / Fără scuzele de rigoare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Gheorghe OLTEANU
A fost nevoie ca două hotărâri de consiliu local votate de către consilierii locali vulcăneni să fie date la întors din cauza, asta trebuie spus, superficialității cu care proiectele lor au fost pregătite în serviciile de specialitate ale Primăriei municipiului Vulcan.

„Prin Hotărârea Consiliului Local
nr.22/2020, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr.63/2020 s-a aprobat darea în folosință gratuită Serviciului Public de Salubrizare – Vulcan a unor imobile aparținând domeniului public al municipiului Vulcan, situate pe str. Avram Iancu, nr.5; În urma verificării înscrierii la Oficiul de Cadastru și Publicitatea imobiliară s-a constatat că toate imobilele se află în domeniul privat al municipiului Vulcan. Astfel, este necesară abrogarea ambelor hotărâri de consiliu menționate mai sus, ținând cont de motivarea din cuprinsul acestora”. Citatul de dinainte este extras din ”Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind darea în folosință gratuită Serviciului Public de Salubrizare – Vulcan a unor imobile aparținând domeniului privat al municipiului Vulcan, situate pe strada Avram Iancu, nr.5”.

„Imobilele acestea nu
le-am mai dat? De ce revenim?”, s-a arătat mirată doamna consilier local Angela Stoica. „Inițial, nu se preciza despre ce domeniu este vorba, public sau privat, așa că am cerut o specificare”, a încercat un răspuns viceprimarul Pompiliu Barbu. Consilierul local liberal Dănuț Anghel a fost mai direct. Foarte direct. „Cum de comisia juridică nu a sesizat (atunci – n.a.) acest aspect?”, s-a arătat el mirat, cu privirea ațintită pe juristul Gabriel Velea, secretarul municipiului Vulcan. „Acele hotărâri aveau, în preambul, ‹‹municipiul Vulcan- domeniul public››, a răspuns jr.Gabriel Velea, vizibil jenat. Când a trimis actele către oficiul de cadastru, domnul notar nu a verificat și a mers mai departe cu municipiul Vulcan – domeniul public”. Așa că, pentru rezolvarea problemei, a trebuit ca modificarea să fie făcută la Oficiul de Cadastru.

Nici vorbă, însă,
despre recunoașterea faptului că a fost vorba despre o greșeală sau de însușirea acesteia de către vreun funcționar din primărie. Sau despre scuzele de rigoare pe care ar fi trebuit să le primească membrii consiliului local vulcănean cum că, uite, se revine cu hotărârea în cauză. Era de așteptat ca toate astea să se fi petrecut la prezentarea proiectului de hotărâre, dar nu a fost să fie. Neprocedându-se așa, constat, cu regret, că, astfel, consiliul local vulcănean este privit, pe mai departe, tot ca un ombilic al compartimentelor din primărie și al primăriei pe ansamblu. Iar nu ca un for legislativ căruia aparatul administrativ trebuie să-i dea socoteală ori de câte ori e nevoie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii