Vulcan / Este o minunăție în orice anotimp

Vulcan / Este o minunăție în orice anotimp

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

M-a sunat cineva, ca să-mi atragă atenția că e greșită denumirea locului din Pasul Vâlcan despre care am scris acum câteva zile. Mi-a reproșat că nu i s-ar zice „Paradisul Verde”, ci, pur și simplu, „Paradis”. Sau, mă rog, articulat,„ Paradisul”. Verde ar fi numai acela din  oraș, din capătul dinspre Coroești al Vulcanului.

 

Acum mă gândesc

că nu s-a făcut gaură-n cer dacă i-am zis așa. Este posibil ca persoana care i-a scos numele să fi ajuns în locul acesta undeva în miezul verii. Când Pasul Vâlcan și pădurea pe care o străbați, ca  să ajungi la buza prăpastiei de pe versantul nordic al Strajei, sunt verzi. Dacă, pentru prima oară, l-ar fi văzut iarna l-ar fi denumit „Paradisul Alb”. Oricum i s-ar spune, tot ce-i acolo tot o minunăție este și merită văzut în orice anotimp.

 

Extinzând chestiunea

la întreaga arie a cotei 1300 din Pasul Vâlcan nu păcătuiesc dacă afirm că întreaga stațiune montană tinde să devină, încet, încet, un paradis al turiștilor. În iarna care e pe ducă – zăpada se topește, deja – s-a înregistrat un număr mult mai mare al celor care au participat la concursurile de schi organizate aici sau, pur și simplu, au urcat – îndeosebi în week-end -, ca să facă mișcare și să se simtă bine în natură.

 

Mai sunt multe

de făcut, desigur, iar în prezent actuala administrația publică locală din Vulcan încearcă să recupereze ceea ce au neglijat sau nu au făcut predecesoarele. Fiecare pas făcut în această direcție – cum este și cel al demersului de declarare ca stațiune turistică a Pasului Vâlcan și a municipiului de la poalele muntelui –  este un câștig, chiar dacă avantajele nu se văd imediat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii