Vulcan / Era să ajungă mai ţeapăn ca stâlpul

Vulcan / Era să ajungă mai ţeapăn ca stâlpul

Timp de citire: un minut

Aşa se prezintă, acum, stâlpul metalic plantat în zona mărfurilor industriale a pieţei vulcănene, despre care am tot scris. E ţeapăn, e bine ancorat în sol, aşa că viaţa lui în acest loc va fi, neîndoielnic, una lungă. Asta, numai dacă va fi dat cu grund, iar apoi vopsit. 

Şi mai ţeapăn – 
ca să schimb subiectul – ar fi fost acum un vulcănean care, în miez de noapte, a avut neşansa să iasă în calea unui grup de patru tineri puşi pe distracţie. Întâlnirea a avut loc duminică, 4 februarie, în jurul orei 0:10, lângă Cinematograful „Luceafărul”. Omul venea acasă de la Hotel „Oana”, unde–i cazase pe nişte cunoscuţi de-ai lui, când, în spatele clădirii cinematografului, a dat nas în nas cu tinerii teribilişti. În semn de salutare, unul dintre ei i-a tras un pumn în plină figură. Norocul lui, mi-a spus cel care a recepţionat lovitura, a fost că nu a căzut la pământ. „Dacă ajungeam la sol, ăla eram!”, recunoaşte el.

Când au ajuns
poliţiştii din echipa de patrulare unde au fost solicitaţi, tinerii dispăruseră. Aşa că tot ce au putut să facă a fost să-l consoleze pe bărbatul al cărui chip a rămas vizibil deranjat de lovitura primită. Din păcate, ceea ce s-a petrecut duminică noaptea nu e un caz izolat în Vulcan. Unul similar, dar asociat cu o tâlhărie, a fost relatat nu cu mult timp în urmă tot în ZVJ. Nu am auzit ca atacatorii să fi fost identificaţi. Aşa că, după cum mi-a mărturisit cel care a încasat-o duminica trecută, omul e de părere că nici în cazul lui nu vor fi mai multe şanse în acest sens.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii