Vulcan / Elevii de la Şcoala Gimamnzială nr.5 au şi astăzi vacanţă

Vulcan / Elevii de la Şcoala Gimamnzială nr.5 au şi astăzi vacanţă

Timp de citire: un minut
Posibil că la fel va fi şi mâine, miercuri, 18 ianuarie. Cauza pentru care s-a luat hotărârea ca şcoala să stea închisă este faptul că lucrările de sudură la conductele de termoficare au luat mai mult timp, decât s-a prevăzut.
De la un capăt la altul, 
adică, de jos, de lângă linia ferată, de unde se desprind, din magistrala de termoficare, şi până la punctul termic nr.2, aflat lângă curtea şcolii 5, conductele tur-retur sunt ca vai de ele. A fost un adevărat blestem pentru meseriaşii de la secţia de termoficare a SE Paroşeni, ca să le cârpească cu autogenul de sudură. Lucrarea a început dinainte de Bobotează şi, dacă nimic nu a intervenit între timp, este posibil ca ea să se fi încheiat în cursul după amiezii zilei de luni.
Trei echipe de
sudori, dintre care una pusă la dispoziţie de către SC Pregoterm SA Vulcan, erau ieri la lucru. S-a reuşit, în fine, să se dezgheţe apa ajunsă în stare solidă în conducte, s-a dat drumul la agentul termic, iar ultima operaţiune era aceea de astupare a găurilor făcute anume, pentru ca apa care îngheţase să poată fi scoasă din instalaţie. Oamenii îi dădeau bătaie, fiindcă, la un al îngheţ, tot ce s-a muncit până acum ar fi în zadar. Pe mari porţiuni de conductă, a fost înlăturat învelişul protector de vată de sticlă, tocmai ca să se poată observa dacă mai există puncte vulnerabile. Este greu de crezut că, ulterior, stratul protector de vată de sticlă va fi pus înapoi. În condiţiile astea nu ar fi de mirare ca temperatura agentului termic primar să scadă considerabil pe traseul lui de la magistrală la punctul termic. Dar, vorba aceea, ca la români. Să ţină în lunile astea de iarnă, că după aceea mai vedem noi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii