Vulcan. După ani și ani de așteptare

Vulcan. După ani și ani de așteptare

Timp de citire: 2 minute

„N-aș fi crezut că s-ar fi putut să înceapă vreodată!”. Acesta sunt vorbele pe care le-am auzit de la un locatar al blocului de locuințe nr. 23 de pe Bulevardul Mihai Viteazul. „Blocul Tineretului”, cum i se spunea, odinioară, imobilului, după numele magazinului de la parter. Uimirea lui a venit după ce l-am lămurit pe om cum stă treaba.

Ce văzuse respectivul,

încât i-au ieșit pe gură aceste cuvinte de mare surprindere? Nu a știut ce să creadă când, în dimineața zilei de vineri, 3 noiembrie, a zărit constructori și utilaje lucrând la aleea din spatele clădirii primăriei. Până la orele amiezii, când muncitorii s-au pus să mănânce, fusese îndepărtat un mare număr de borduri vechi. Inițial, cel cu care am stat de vorbă a crezut că se repară doar segmentul de alee din spatele primăriei. Nu, nene, uite cum stă treaba! și m-am apucat să-i povestesc, fiindcă proiectul de hotărâre cu lucrările de la blocul 23 și de lângă a fost de câteva ori pus în discuția consiliului local.

Pe documente,

denumirea investiției este „Modernizare străzi și alei pietonale – strada Romană și accesul străzii Platoului”. Pe înțelesul mulțimii este vorba de repararea perimetrului din fața, din jurul și din spatele blocului 23, a aleii din dosul primăriei și a drumului care, șerpuind pe lângă garaje, urcă paralel, prin spatele blocurilor de pe strada Traian, până în punctul în care dă în strada Platoului. Un traseu care a fost ocolit sistematic de la modernizare de către fostele administrații publice locale din Vulcan, cu toate că era, practic, în buricul târgului, iar locatarii din zonă au solicitat imperios demararea lucrărilor.

Acesta este tronsonul I,

în al doilea, a cărui finanțare urmează să fie aprobată foarte curând, fiind cuprinsă aleea din spatele blocurilor din vecinătatea restaurantului Țugu. Un drum pe care nu s-a mai pus gram de asfalt sau de ciment de la darea lor în folosință, în anii 70 ai secolului trecut. Finanțarea lucrării începute vineri se face prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Valoarea lor este de 2.954.388,17 de lei din care finanțarea nerambursabilă, care nu se dă înapoi, pe înțelesul lumii, este de 2.830.001,42 de lei. Proprietarii autovehiculelor parcate în zonă sunt sfătuiți să le ducă în alte locuri atunci când văd că muncitorii apar și dau puternic cu lucru la investiție. Totodată, primăria își cere scuze pentru disconfortul temporar creat. Mă gândesc că, după atâția ani de lungă așteptare, lumea nici nu-l va băga în seamă și va trece peste el!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii