Vulcan / Diversificarea serviciilor medicale oferite de spitalul municipal

Vulcan / Diversificarea serviciilor medicale oferite de spitalul municipal

DISTRIBUIȚI

Conform legilor în vigoare, aprobarea statelor de funcții ale unităților sanitare subordonate, cu încadrarea în normativele de personal în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, aprobarea modificării statelor de funcții aprobate, aprobarea organigramei și înaintarea acestora Ministerului Sănătății, în vederea obținerii avizului, cad în sarcina administrației publice locale.

Mai departe mă voi
referi strict la Vulcan, pentru că, prin adresa nr.15353/20.02.2019, conducerea spitalului municipal a solicitat aprobarea Organigramei și a Statului de funcții, managerul unității spitalicești vulcănene propunând, cu această ocazie, suplimentarea statului de funcții cu 58 de posturi. La compartimentul de Îngrijiri Paleative este nevoie de suplimentarea cu un număr de 25 de posturi: un medic, opt asistente medicale, opt infirmiere, șase îngrijitoare curățenie, un asistent social, un psiholog. „Această suplimentare este necesară, pentru realizarea contractării cu CJAS HD și demararea activității medicale desfășurate la acest spital”, se arată în expunerea de motive.

Pentru cabinetele
din ambulatoriu (Neurologie, ORL, Oftalmologie, Ortopedie și Traumatologie, Chirurgie Generală, Urologie, Diabet Zaharat, Îngrijiri Paleative, Psihologie, Endocrinologie, Hematologie, Pneumatologie, Nutriție și Boli Metabolice) cererea de suplimentare prevede un număr de 33 de posturi, 13 medici și 20 de asistente medicale. „Această suplimentare – se arată în solicitare – este necesară atât pentru cabinetele nou înființate, cât și pentru cele existente, pentru asigurarea serviciilor medicale pe două ture de lucru”.

Noua organigramă a fost
discutată în ședința consiliului local vulcănean din luna martie și nu a existat nicio obiecție în privința ei. Ba, mai mult, așa cum a fost cazul doamnei consilier local Eugenia Bărbiță, informația făcută de primarul Ile, cum că „suntem în măsură să punem în funcțiune secția de paleative”, a bucurat-o foarte mult. „Este nevoie de această secție, a spus dumneaei, avem medic hematolog, dar acesta nu poate încă să profeseze”. „Cu organigrama e în regulă, conține toate funcțiile, sperăm să primim și banii”, a pus punct discuției primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii