Vulcan / Dispare kitsch-ul de pe stradă

Vulcan / Dispare kitsch-ul de pe stradă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Nu știu exact, ci doar bănuiesc cine ar fi putut veni cu ideea, dar soluția găsită pare-se că e mai bună, decât cea a inițială, când se vorba de demontarea sistemului de bârne de lemn cu care trecuta administrație publică din Vulcan „”împodobise”, în mod grotesc, strada Nicolae Titulescu de la un capăt la altul.

 

Nu cred să fie

vreun automobilist care, ajungând la „Mercur” dinspre Coroești, să nu se fi simțit  strivit, înghesuit, nici nu mai știi cum să zici, în momentul în care rula având de-o parte și de alta a drumului kitsch-urile de lemn, montate pe trotuare cică pentru protecția pietonilor. Ca să nu mai zic că, încă de atunci, nimeni de la primărie nu s-a sinchisit  de reclamațiile șoferilor care ieșeau, pe Nicolae Titulescu, dinspre aleile dintre „D”-uri sau de pe strada Preparației, referitoare la vizibilitatea redusă cauzată de bârnele inestetice.

 

Acum ceva timp

primarul Cristian Merișanu promitea că structura de lemn va fi demontată și că se va găsi o altă soluție pentru protejarea pietonilor care se deplasează pe trotuarele acestei străzi. Zilele trecute i-am găsit pe câțiva muncitori de la Serviciul Public de Salubrizare-Vulcan – avându-l cu ei pe ing. Costel Postolache, directorul serviciului –  lucrând peste drum de liceu. Am crezut, inițial, că s-au apucat să dea jos lemnăria. Da, asta și făceau, numai că… pe jumătate. Nu s-a renunțat la ea, ci s-a optat pentru o transformare care să-i ofere o oarecare estetică structurii.

 

Explicațiile mi-au

fost oferite de către domnul ing. Ovidiu Drăgoi de la serviciu ADPP al primăriei. În primul rând, s-a dat jos ditamai bârna care lega stâlpii din lemn. Aceștia sunt scurtați la înălțimea de un metru, iar pe fiecare va fi montată câte o bilă. La  cincisprezece centimetri de capătul de sus se va pune câte o scândură care face legătura între stâlpi. Care, pe toată strada, sunt cam cinci sute de bucăți. Apoi, totul va fi dat cu lac, ca să arate bine. În felul acesta se rezolvă problema de vizibilitate dorită de conducătorii auto, pietonii sunt în siguranță și, în plus, dispare kitsch-ul grotesc de care, în anii trecuți, primăria era mândră tare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii