Vulcan / Din nou promisiuni cu drumul din Crividia

Vulcan / Din nou promisiuni cu drumul din Crividia

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

de Gheorghe OLTEANU
Schimbare de ton la ședința de îndată de vineri, 10 iulie, a Consiliului Local Vulcan. După ce președintele de ședință l-a rugat să prezinte ordinea de zi, primele vorbe ale viceprimarului Pompiliu Barbu i-au fost adresate semnatarului acestui articol. El a salutat prezența mea în sală, ca reprezentant al ZVJ, fapt care – am observat – lăsat-o mască nu numai pe doamna consilier local Angela Stoica, aflată „peste drum” de mine, ci și pe alți colegi ai dumneaei.

Înainte de a
se trece la fapte, domnul Spiridon Simion, în calitatea sa de președinte, le-a solicitat consilierilor locali să poarte corect masca facială. Pe bună dreptate, fiindcă unii o aveau sub bărbie, iar alții nu aveau acoperit și nasul. Oamenii s-au conformat rapid, dar, după câteva minute bune, câțiva au uitat de tot de avertismentul domnului președinte. Ordinea de zi inițială a avut patru puncte. Cu cele două suplimentare a venit în sală domnul jurist Gabriel Velea, așa cum, de fapt, anunțase, în prealabil, viceprimarul.

Proiectele de
la punctele al doilea și al treilea au avut un subiect asemănător, așa că au fost discutate la pachet. Primul, cel de la punctul doi, se referă la „aprobarea proiectului ‹‹Strategie de Dezvoltare Locală Vulcan 2017-2020 – Titlu proiect – Reabilitarea infrastructură rutieră zona Crividia, zona de acces auto și pietonal, str. Crividia, str. Tedora Lucaciu-Municipiul Vulcan, județul Hunedoara – Grup de Acțiune Locală municipiul Vulcan››, a bugetului proiectului în valoare de 4.101.558,93 lei, inclusiv TVA, din care cheltuieli eligibile 2.850.900,00 lei, și aprobarea alocării din bugetul local a cofinanțării de 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, respectiv suma de 57.018,00 lei, și a cheltuielilor neeligibile în valoare de 1.250.658,93 lei”. Proiectul de hotărâre de la punctul al treilea vorbea despre „aprobarea documentației tehnico-economice, faza proiect tehnic, și a indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru Strategie de Dezvoltare Locală Vulcan 2017-2020 – Titlu proiect – Reabilitare infrastructură rutieră zona Crividia, zona de acces auto și pietonal, str. Crividia, str. Teodora Lucaciu – Municipiul Vulcan, județul Hunedoara – Grup de Acțiune Locală municipiul Vulcan”.

Mai simplu și
cu puține cuvinte, problema se referă la atât de așteptata și întârziata modernizare a străzilor Teodora Lucaciu și Crividia. Adică a drumului care se face de la intersecția cu șoseaua națională și până la asfaltul dinspre Dealu Babii. Lucrare pentru efectuarea căreia Grupul de Acțiune Locală Vulcan a întocmit un proiect care, așa cum au fost promisiunile, ar fi trebuit să fie materializat de cel puțin doi ani. Numai că, la fel ca și în cazul de față, au intervenit fel de fel de modificări care au dus la întârzieri menite să-i dezamăgească pe oameni și să le înșele așteptările. Altfel nu-mi explic prezența în sala de ședințe a doamnei ing. Rodica Peter, șefa GAL, și a doamnei ec. Monica Munteanu, șef birou proiecte, care au încercat să justifice în fel și chip de ce lucrarea nu a putut fi începută la timp și dusă la bun sfârșit la termenul pe care-l pomenise, de câteva ori, însuși primarul Gheorghe Ile.

Nici consilierii
locali, o parte dintre ei, mă rog, nu au fost convinși întru totul că, de data asta, lucrurile vor merge șnur și că modernizarea celor două străzi pe o lungime de 3375, 09 ml va începe și va fi dusă la bun sfârșit. Ultima promisiune făcută de doamna economist de la biroul de proiecte a fost că termenul de începere ar putea fi undeva la sfârșitul lui septembrie sau începutul lui octombrie. „Cea mai optimistă previziune”, a recunoscut dumneaei, dovadă că ar putea interveni situații neprevăzute. Dar demararea lucrărilor va fi posibilă numai dacă, în septembrie, se va semna contractul de finanțare, după care ar urma procedura de achiziție. Ca unul care a asistat la zeci de discuții pe tema modernizării drumului spre Crividia, am rezerve că va fi așa. Bine ar fi, însă, să mă-nșel de data asta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii