Vulcan / De pe bulevard adunate

Vulcan / De pe bulevard adunate

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Gheorghe OLTEANU
La punctul de pe ordinea de zi a ordinarei din 25 iunie în care se vorbesc de toate – și, uneori, degeaba -, doamna consilier local Angela Stoica a felicitat administrația publică locală vulcăneană pentru un fapt care, cel puțin pe mine, m-a nedumerit, oarecum.

Dumneaei a mărturisit
că este impresionată de aranjamentul floral cu care primăria a umplut bazinele de acum fostelor fântâni arteziene de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Celebrele „vălaie”, cum au fost ele botezate. Am rămas nedumerit, fiindcă, acum zece-unsprezece ani, când dumneaei era mâna dreaptă a lui Gheorghe Ile, bulevardul, „nemodernizat și nefluidizat” la acea dată, era plin de pomi și arbuști ornamentali înfipți în sol de circa treizeci de ani. Or, dacă pomii aceia nu ar fi fost scoși din pământ cu sălbăticie, nu mai era nevoie acum de implantul de pomișori, experiment început cam de o lună și ceva. Cu toate că au fost plantați în pământul adus de la pepiniera în care au crescut, mulți dintre ei nu s-au prins și au început să se usuce.

Dar, din câte
mi-am dat seama după aceea, felicitările doamnei Angela Stoica au fost doar pretextul, pentru a se referi la altceva. Și anume la meteahna de a închide circulația auto pe bulevard, brusc și dintr-odată, cum s-ar spune. Ba pentru că trebuie făcut aia, ba că trebuie să se intervină cu nu mai știu ce utilaj. Mai în glumă, mai în serios, doamna consilier local a amintit că treaba asta se poate face doar pe baza unui document scris și cu acceptul Poliției Rutiere. Și nu cum îi vine mai nu știu cui la un moment dat.

Pentru că tot
a venit vorba de bulevard, cineva care are ferestrele spre el mi-a zis că noaptea e teroare pe artera asta de circulație a Vulcanului. Concurs de mașini, motociclete, motoare ambalate, nebunie, ce mai. Mai nou, spectacole de acest gen au loc și pe Nicolae Titulescu, și în parcările supermarketurilor. Unii mai temerari își încearcă caii putere ai bolizilor pe drumul spre Pasul Vâlcan și fac nebunii în parcarea de la telegondolă. Practicanții acestui sport nocturn profită de prezența subțire a echipajelor de poliție pe timp de noapte, dar și pe faptul că, din timiditate, probabil, acestea nu se prea înghesuie, ca să-i pună la punct.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii