Vulcan / De ce sunt containere de gunoi pe jumătate goale?

Vulcan / De ce sunt containere de gunoi pe jumătate goale?

Timp de citire: un minut

Alaltăieri, când i-am dat roată celui mai de sud cartier al Vulcanului, nu am dat de guri de canal înfundate sau de râuri de apă care să curgă din ele. Doar la capătul vestic al străzii Traian am observat o baltă cu vechime care – deși gura de canal din dreptul blocului 6 este constant cercetată de furtunurile autospecialei celor de la Ape – se încăpățânează să dăinuie pe mai departe. 

Cum luni
nu am băgat de seamă ca „Dallas”-ul să fie vizitat de către echipele de la Enel, o prezență obișnuită în această parte a municipiului, atenția mi-a fost atrasă de punctele de colectare a gunoiului menajer. Trei asemenea spații există în cartierul Micro 3B. De vreo câteva ori locuitorii de aici se plângeau că mașinile de la salubrizare ajung rar la ele. Asta a fost în urmă cu luni și luni. În prezent, la toate trei containerele sunt pe jumătate goale. De ce? Răspunsul nu-i greu de dat. Fiindcă restul gunoiului este împrăștiat lângă ele.

Unul dintre cei doi
bărbați pe care i-am găsit discutând undeva în dreptul blocului 6 de pe strada Mihai Eminescu avea o explicație. Mulți locatari îi trimit pe copii, să ducă punga cu gunoi. Ăștia nu ajung, ca să o arunce în container și, atunci, o lasă lângă. Posibil. Iar asta se întâmplă nu numai în „Dallas”. În plus, străini de dezordinea pe care o lasă după ei sunt și containierii. Cei care cotrobăiesc în căutare de resturi de mâncare. Dar de ce credeți că am insistat, totuși, pe mizeria de la ghenele cu containere din acest cartier mai amărât al Vulcanului? Pentru că, în zona asta, se află o mare parte dintre cei zece mii de vulcăneni care nu știu ce-i aia taxă de gunoi. Cei zece lei de persoană, pe lună, pentru care locuitorii luați în evidență la primărie primesc penalizări dacă nu îi achită la timp.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii