Vulcan / Dănuţ Anghel a ajuns la izvorul nemulțumirilor de pe strada...

Vulcan / Dănuţ Anghel a ajuns la izvorul nemulțumirilor de pe strada Izvor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

S-ar putea să existe destui vulcăneni care nu știu unde e sau chiar să nu fi auzit de strada aceasta. Nu-i de mirare. Și asta, fiindcă strada Izvor, una lungă de vreo sută și ceva de metri, se află destul de departe de centrul municipiului, fiind situată la periferia acestuia.

Strada Izvor

se face imediat la stânga după ce treci podul de peste pârăul care curge pe lângă cimitir. Aici era cândva capătul de linie al autobuzelor de pe traseul Vulcan-Crividia. În sus, mai departe spre Dealu Babii, drumul care duce la Dealu Babii se numește strada Merișor. De la ultimele case de pe Merișor și până la locul în care se termină asfaltul așternut de consiliul județean și așteptat de ani de zile să vină și înspre oraș mai este o aruncătură de băț.

Nu știu de unde

strada Izvor și-a luat numele acesta. Dacă l-ar fi primit în urmă cu o lună, precis că de la porțiunile pe care băltește apa. Când s-a introdus conducta nouă de apă, utilajul firmei care execută lucrarea a atins conducta veche de apă potabilă. Zeno Zăluț care stă pe Merișor la nr. 16/1 spune că mufa montată pe locul vătămat a ținut trei zile. La fel ca orice minune. După intervalul acesta de timp, apa a răzbătut din nou prin spărtură și, ieșind la suprafață, a inundat porțiuni mari din capătul dinspre Merișor al străzii Izvor.

În momentul de față,

o mare parte a străzii Crividia este șantier. Se lucrează la introducerea noii rețele de conducte de apă potabilă. Acum se vede ce bine li s-a făcut cetățenilor că strada nu a fost deja modernizată și asfaltată. Disconfortul creat de lucrare a fost resimțit și de locuitorii de pe Izvor. Și, din nefericire, este încă prezent. Am constatat asta în dimineața zilei de vineri, 21 august, când l-am însoțit în zonă pe Dănuț Anghel, candidatul PNL la funcția de primar al Vulcanului, căruia îi ajunseseră, deja, la urechi câteva dintre nemulțumirile oamenilor de pe Izvor.

Constructorii au venit,

au săpat, au pozat conductele cele noi, le-au astupat, dar i-a durut la utilaj de pământul rămas de prisos. Pe care, acum, îl vezi în grămezile din fața fiecărei case. Doamna Liliana Juchi de la numărul 2/1 se plânge că, din cauza asta, nu-și poate repara gardul. La locuința lui Nicolae Anacuță de la 2/1 nu s-a montat butoiul acela de plastic, așa că groapa din fața porții este și acum goală. Lui Ioan Hazotă de la nr. 8/2 i s-a promis că vor veni mașini în care pământul să fie încărcat și dus, dar promisiunea s-a dovedit vrăjeală curată ieftină. Mai ales că, mai târziu, li s-a zis că nu au de cât să-l ia ei. Locuitorii, cum ar veni. Unde să-l ia, fraților constructori? În casă? Chiar așa? Păi, așa a fost înțelegerea? Parcă era vorba că strada trebuie lăsată în starea în care a fost găsită! Ați uitat acest mic amănunt? Ei, bine, are grijă să vi-l reamintească domnul consilier local PNL Dănuț Anghel, cel care va ridica problema în ședința de consiliu local de joi, săptămâna aceasta!

Situații neplăcute,

să le zic așa, există și la capătul dinspre Dealu Babii al străzii Izvor. O fundătură, de fapt. Loc în care, pe mijlocul străzii, în dreptul caselor cu numerele 19/2 și 20/2, dai de o gură de canal al cărei capac este spart. Chestiunea s-a “rezolvat” tot cu promisiuni. O să aducem altul mai târziu cu TIR-ul, le-a fost dat să audă oamenilor, dar nici vorbă de așa ceva! Doamna Georgeta Paraschiv de la 21/1, care m-a recunoscut ca fiind foști colegi de liceu, dumneaei cu un an mai mică, este nemulțumită că nu i se permite să-și facă un șanț în fața casei.

Candidatul liberal

la funcția de primar Dănuț Anghel a zăbovit destul de mult timp cu fiecare locuitor în parte, iar de femeile de la capătul străzii a scăpat numai după mai mult de o jumătate de oră. Le-a reținut solicitările, iar pe unii i-a îndrumat ce trebuie să facă, pentru rezolvarea lor. Una dintre doamne i-a amintit, ca pe un avertisment, că, de fiecare dată înainte de alegerile locale, candidații ajung și pe strada lor, promit marea cu sarea, după care salut și la revedere! Liberalul i-a replicat că, în cazul lui, nu va mai fi așa. ”Dacă ies primar, le-a zis el femeilor, nu voi uita ceea ce vă nemulțumește și, negreșit, că, încet, încet, totul se va rezolva și strada dumneavoastră va deveni una așa cum trebuie să fie!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii