Vulcan / Consilierul local Spiridon Simion salută dezlipirea

Vulcan / Consilierul local Spiridon Simion salută dezlipirea

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Am mai relatat ce se înțelege, din punct de vedere juridic, prin dezlipire.  Ea „este operațiunea de împărțire a unui imobil înscris în cartea funciară în două sau mai multe imobile cu suprafețe egale/inegale ce se vor înscrie în cărți funciare distincte”.

 

Ultimul proiect de

hotărâre care se referă la așa ceva a fost pus în discuția Consiliului Local al municipiului Vulcan la ședința ordinară din 31 martie. Este  cel “privind aprobarea dezlipirii imobilului-teren situat în Vulcan, strada Paroșeni, nr.338, jud. Hunedoara, înscris în CF 60086, nr.vad.60086”.  Terenul respectiv are o suprafață totală de 2391 mp, iar 491 mp din el face parte din domeniul privat al municipiului Vulcan. Restul suprafeței îi aparține unor proprietari persoane fizice.

 

De aici și motivul

pentru care s-a recurs la dezlipire. UAT Vulcan fiind în coproprietate cu alte persoane, s-a impus efectuarea acestei operațiuni juridice. Ca atare, lotul I cu o suprafață de 1900 mp și categoria de folosință curți-construcții se va înscrie într-o carte funciară nouă – CF 63256 Vulcan, nr.cad. 63256, imobil situat în intravilanul municipiului Vulcan, proprietate particulară, iar lotul 2  cu o suprafață de 491 mp, categoria de folosință fânaț, apare de acum încolo în CF nr.63257, nr.cad. 63257, imobil situat în intravilanul municipiului Vulcan, proprietatea municipiului Vulcan, domeniu privat.

 

Proiectul de hotărâre

a îndeplinit condițiile de oportunitate și legalitate, fapt atestat și de raportul de aprobare, astfel încât supunerea lui la vot nu a întâmpinat nicio obiecție. Dimpotrivă, consilierul local Spiridon Simion i-a felicitat pe cei care și-au pus semnăturile pe document și care au făcut posibilă relatarea tuturor detaliilor necesare cunoașterii problemei. „Felicitări celor care s-au implicat”, nu a uitat să adauge venerabilul profesor universitar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii