Vulcan / Conductele ca și conductele, dar cu gardul viu ce aveți?

Vulcan / Conductele ca și conductele, dar cu gardul viu ce aveți?

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Sistemul centralizat de termoficare este deja istorie în Valea Jiului. Magistrala este la pământ, iar rețelele și punctele termice din orașe sunt de mult terminate. Mai mult, cum e Lupeniul, aproape că s-a încheiat operațiunea de eliminare din peisaj a tot ce-a ținut de termoficare.

 

O astfel de

lucrare de amploare va avea loc și în Vulcan. Asta după ce au fost tăiate conductele de termoficare din preajma școlilor. Acum o lună, primarul Cristian Merișanu spunea că a vorbit cu cei de la Termocentrala Paroșeni și că se va începe descongestionarea celor existente de-a lungul străzii Nicolae Titulescu. De pe trotuarul dinspre blocurile termice. După care se vor tăia și celelalte.

 

Sunt asigurări că

operațiunea se va face transparent și legal. Asta, pentru a nu se naște discuții – cum au existat cu ani în urmă – că unul sau altul s-a îmbogățit de pe urma conductelor ajunse la fie vechi. Numai că e ceva ce nu-mi place legat de asta. Am înțeles că, înainte de a se face tăierea conductelor, ar urma să fie scos gardul viu de pe marginea trotuarului. Asta, ca să se opereze mai ușor.

 

Sincer,

și nu e doar părerea mea, nu cred că ar fi necesar să se facă așa ceva. Au răscolit totul cei cu reabilitarea rețelei de canalizare și, cu două excepții, nu s-au atins de gardul viu. Atunci, de ce ar fi nevoie ca el să fie stricat acum? Nu există macarale, care să le extragă conductele după ce au fost tăiate? Am impresia că administrația publică locală a cedat prea repede unei posibile solicitări făcute de către cei care ar urma să se apuce de treabă. În mod sigur, cetățenilor nu le-ar plăcea un asemenea stil de gândire…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii