Vulcan / Ceva inutil pentru unii, dar de folos pentru alții

Vulcan / Ceva inutil pentru unii, dar de folos pentru alții

Timp de citire: 2 minute

Consilierilor locali li s-a pus, recent, pe tapet un proiect de hotărâre cu o idee mai veche. Aceea a aprobării Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Construirea și extinderea de noi piste de biciclete și alte vehicule electrice în municipiul Vulcan”.

 

Orașul nu duce

lipsă de piste destinate bicicliștilor. Astfel de amenajări există și pe Bulevardul Mihai Viteazul și pe strada Nicolae Titulescu din centrul vechi. Numai că, așa cum bine a sesizat consilierul local Ștefan Feszner, amatorii de mers pe două roți nu prea se simt atrași de ele. Nu-i zi în care, pe bulevard, copii și chiar maturi, călare pe biciclete, să nu facă slalomuri periculoase printre pietonii care, pe lângă că trebuie să fie atenți cum calcă pe pavelele mișcătoare de pe trotuar, sunt nevoiți să aibă grijă și să nu fie loviți și doborâți de bicicliști.

 

Documentul aprobat

de consiliul local urmărește realizarea unui scop îndrăzneț. Acela al construirii unei piste de biciclete între Vulcan și cartierul Paroșeni-Sohodol al municipiului. Pista de biciclete ar urma să fie amplasată pe ambele părți ale străzii Paroșeni (DN66A) cu dublu sens – sensurile coincid cu cele ale autovehiculelor.

„Prin realizarea proiectului, se spune în Tema de proiectare – se urmărește crearea unei soluții alternative de transport urban care să asigure un acces facil al persoanelor la locurile de muncă, la furnizorii de servicii sau în alte zone de interes; scăderea timpilor de deplasare și a costurilor de transport; diminuarea traficului; reducerea poluării și a consumului de energie; îmbunătățirea calității vieții în municipiul Vulcan”.

 

Pentru unii,

proiectul pare să fie nerealist și chiar inutil. Părerile sunt împărțite. Inițiatorii cred că el va fi realizat și deja îi văd pe locuitorii din Paroșeni, tineri și vârstnici, pedalând la greu într-un sens și celălalt. Dacă stăm să ne gândim că totul se va face din bani europeni, nu ar fi rău ca pista asta de biciclete să devină realitate. Mai greu o să fie, însă, cu accesarea fondurilor externe, știut fiind că trebuie să fii iute și să percutezi corespunzător, atunci când se dă startul la bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii