Acum nicio lună, m-am întâlnit, în oraş, cu cetăţeanul pe care l-am fotografiat, alături de măgarul său, pe strada Căprioara din Vulcan, atunci când aceasta începuse să fie reparată.
Omul a fost
fericit că m-a întâlnit. Taman atunci înainte cu o zi sau două se trecuse la asfaltarea drumului, iar dumnealui nu înţelegea de ce muncitorii nu-i pun asfalt şi pe bucăţica de teren dintre drum şi curtea sa. Cunosc problema. În asemenea situaţii nu-i îndupleci nicidecum nici pe asfaltatori şi nici pe inginerul care-i cu ei. Nu ne dă voie proiectul, repetă ei cu încăpăţânare, deşi omul mai că le cade în genunchi.
Ieri,
dând o raită pe Căprioarei, am văzut că problema s-a rezolvat. Palma aceea de pământ din faţa porţii casei sale era asfaltată. La fel era şi la celelalte gospodării. Dovadă că vorbele lui Gheorghe Ile, la care omul mergea întins în dimineaţa în care ne-am întâlnit, s-au auzit unde trebuia. Bucuroşi de modul în care arată acum strada lor sunt şi ceilalţi locuitori ai ei. Dănuţ Blaga, proprietarul Hanului “Căprioara”, crede că, de acum încolo, vor fi mai mulţi muşteriii care-i vor călca pragul şi-i vor cere mâncare, băutură şi găzduire peste noapte.
Pe un singur aspect
s-a mai ciondănit el cu alţii. Anume că, după cum susţine el cu tărie, meritul reparării şi asfaltării străzii este al lui Adrian Nicolae David, preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara. Iar nicidecum al primarului Gheorghe Ile. Aici, cunoscând cum stă chestiunea, l-am contrazis un pic. Da, am argumentat cu blândeţe în glas, drumul fiind judeţean este al CJH. Aşa că era firesc ca instituţia în cauză să-l fi modernizat. Dar o mică parte din banii necesari au venit şi de la bugetul local vulcănean. Apoi, nu trebuie uitat că Ile a fost cel care le-a pus picioru-n prag ălora de la Deva. Ori îl asfaltaţi, ori nu mai urcă nicio maşină cu gunoi la groapă! Aşa că, dacă e să-i dăm primarului ce-i al primarului, hai să procedăm ca atare!