Săptămâna trecută, în biroul lui Dănuț Buhăescu a intrat o doamnă. Nimic deosebit până aici, fiindcă ușa cabinetului de lucru al primarului din Uricani este deschisă oricui. Alta este treaba.
Femeia i-a
relatat despre problema existentă la blocul în care locuiește. Când cu schimbarea rețelei de canalizare, constructorii nu au făcut corect racordul blocului cu rețeaua nouă, așa că subsolul s-a inundat cu mizerie. Femeia i-a zis c-ar fi venit careva de la Ape pe acolo, dar că nu s-a rezolvat nimic. Dănuț Buhăescu și-a luat celularul și l-a sunat pe directorul general Ionică de la SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani. I-a relatat situația, iar directorul general i-a promis solemn că totul se va remedia. Numai să-l sune doamna și sa-i lase, pe un mesaj, strada și blocul.
Nu e prima dată
când primarul din Uricani a apelat la sprijinul mai marelui de la SC Apa Serv și totul s-a terminat cu bine. Am făcut introducerea aceasta, fiindcă, în mod sigur, directorul general va ajuta, pentru ca și situația întâlnită de pe strada Pinului din Vulcan să aibă tot un final fericit. De câteva luni bune, căminul de vane din fața scării I a blocului R1 este plin de apă. Locatarul de la apartamentul 4 a reclamat acest lucru la punctul de încasare, o doamnă de aici i-a dat un număr de telefon, iar omul a sunat la el spunându-i ce i-a zis și femeii de la ghișeu. A rămas mască atunci când o voce de bărbat i-a răspuns c-a fost în zonă și nu a văzut nici o groapă betonată plină de apă. Domnule, ne pui pe drumuri! i-a reproșat el locatarului din scara I a blocului R1. Asta se întâmpla în 13 mai a.c.
Îl asigur
pe respectivul că groapa aceea, căminul de vane, este tot acolo și este tot plină de apă potabilă. Zic apă de băut, fiindcă, din câte-mi dat seama, în vana respectivă se află racordul de apă potabilă care merge la scara I, dar, în mod sigur, și apometrul scării. Caz în care nu-mi dau seama cum îi face citirea acestuia angajatul de la Ape. Cele ale locatarilor sunt în scară, așa că nu-i nicio problemă. O problemă ar fi cu subsolul, fiindcă locatarilor le e teamă că apa din cămin a ajuns și sub bloc. Trebuie precizat că un cămin cu vane asemănător se află și în dreptul scării a II-a, dar acesta nu are picătură de apă în el. Mai mult ca sigur, la cel de la scara I a intervenit o defecțiune la racordul apometrului sau în altă parte, iar apa potabilă a inundat întregul cămin de vane. Dacă-i tot apă potabilă, cine plătește, oare, pierderile înregistrate aici?