Vulcan / Bani a căror cheltuire trebuie justificată până la finele anului

Vulcan / Bani a căror cheltuire trebuie justificată până la finele anului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Una dintre ultimele măsuri luate de acum fostul consiliu local vulcănean a fost aceea a stabilirii acordării „unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România”.

 

Motivarea demersului,

apărut în raportul de specialitate, o constituie prevederile O.G. 82/2001 privind stabilirea de forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult. Adică, din bugetele locale se pot aloca sume de bani pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea și funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construcții și reparații, pentru conservarea bunurilor de patrimoniu, pentru desfășurarea unor activități de asistență socială și medicală etc. Alocarea banilor în astfel de cazuri se realizează prin hotărâre de consiliu local, la solicitarea unității centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult.

 

Unitățile de cult

vulcănene care au beneficiat de atenția Consiliului Local Vulcan sunt Parohia Ortodoxă Română Paroșeni (10.000 de lei), Biserica Creștină Baptistă „Speranța” (10.000 de lei), Parohia Ortodoxă Română Vulcan II (10.000 de lei) și Parohia Ortodoxă Vulcan – Centru Vechi (10.000 de lei). Acum, să nu se creadă că cele câte o sută de milioane de lei vechi se dau și gata! Până cel târziu la data de 31 decembrie 2020 unitățile de cult amintite au obligația justificării sumelor de bani primite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii