Vulcan / Au fost înlocuiți cei uscați

Vulcan / Au fost înlocuiți cei uscați

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Cineva, alarmat la culme, îmi spunea că, uite, s-au apucat să scoată pomii de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan, fac gropi și pun alții. Își bat joc de banii oamenilor, concluziona respectivul.

 

De fapt,

omul și-a făcut nervi degeaba. E adevărat, au fost scoși pomi de pe ambele margini ale bulevardului, numai că este vorba despre cei plantați în toamna anului 2020 și care, între timp, s-au uscat. A fost o idee mult mai inspirată, decât aceea cu brăduții care au fost puși în pământ când cu așa zisa modernizare a bulevardului și fluidizare a traficului rutier al acestuia. De fapt, un mare fâs care a dus la apariția, practic, pe bulevard, a două alei, despărțite de un șir de fântâni arteziene, devenite de neutilizat. O alee pe un sens, o alta pe celălalt. Halal fluidizare!

 

Pomii plantați

acum doi ani au fost achiziționați cu o condiție cu care producătorul a fost de acord. Primăria Vulcan, Puiu Barbu era vice la vremea aceea, putea să ceară alții în locul celor care ar fi urmat să nu se „prindă”. Se știa că ei ar fi urmat să fie plantați într-un sol mai mult pietros, gros de numai o jumătate de metru. De aceea, odată cu pomișorii, a fost adus și pământ în care ei au crescut ca la mama lor. E foarte bine că administrația publică locală de atunci a pus clauza asta în contract. Rezultatul se vede acum, când, în locul celor uscați au fost plantați alții douăzeci și opt: arțari, cireși japonezi, sălcii ornamentale și tei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii