Vulcan / Aspecte pe care ar trebui să le cunoască firma bucureșteană de...

Vulcan / Aspecte pe care ar trebui să le cunoască firma bucureșteană de salubrizare

Timp de citire: 2 minute

Activitatea de colectare a deșeurilor menajere nu se desfășoară încă așa cum ar vrea cei care plătesc acest serviciu public. Asta este părerea unor vulcăneni, nemulțumiți că, după plecarea autospecialei, în unele puncte gospodărești rămân, pe jos și alături, tot felul de gunoaie, resturi de materiale de construcții sau mobilier de care oamenii nu mai au nevoie.

Problema aceasta a ajuns
și în consiliul local. Numai că, trebuie să vă spun de pe acum, nu s-a găsit nicio soluție. Încetineala cu care s-au golit punctele gospodărești sufocate de gunoaie a fost pusă pe seama necunoașterii, de către muncitorii de la salubrizare, a locurilor din oraș în care sunt localizate acestea. Fals, fiindcă tot Vulcanul a aflat deja că societatea comercială bucureșteană care de ocupă acum de salubrizare i-a preluat de la SC Pregoterm, odată cu utilajele, și pe cei nouă muncitori, cinci șoferi și inginerul care-i coordonează. Ca atare, e clar că numai de necunoaștere nu poate fi vorba!

Apoi, s-a mai
răspândit vestea că sunt luate numai deșeurile menajere din containere și nici vorbă de altceva: resturi de materiale de construcții, dormeze, canapele, fotolii sau alt fel de mobilier învechit. Fapt care-ți sare imediat în ochi la mai toate punctele gospodărești din oraș. Nici primarul și nici vicele nu au putut să explice de ce se petrece așa. Îndemnul a fost acela ca oamenii să-și noteze numărul de telefon care apare scris mare pe autospecială și sune la dispeceratul societății de salubrizare.

Așa ceva nu exista
când de salubrizare se ocupa Pregotermul. Elementele de mobilier enumerate ajungeau în remorca tractorului, iar, apoi, în curtea de jos a societății, loc în care erau dezmembrate. Plus că punctele gospodărești rămâneau lună, fiindcă personalul de la salubrizare mătura și încărca în mașină și gunoiul de pe jos. Un mare semn de întrebare planează acum și în ceea ce privește containerele speciale în care se depun pet-urile și ambalajele din sticlă. În unele nu mai poți împinge un pet de o jumătate de litru, așa de pline au ajuns. Nici de colectarea acestora, în vederea reciclării, nu se mai ocupă SC Pregoterm SA Vulcan, așa cum am aflat ieri dimineață. Atunci ce facem?

Am relatat aceste
aspecte, pentru ca societatea bucureșteană, dar și cei cu un loc călduț de muncă de la ADI Gestionarea Deșeurilor Menajere care monitorizează activitatea asta în județul Hunedoara, să afle cum este pe teren și care sunt problemele celor care achită acest serviciu. Că tot a venit vorba despre asta. Taxa de gunoi la Vulcan rămâne zece lei/ persoană în primele trei luni din acest an. Pe bună dreptate, oamenii se întreabă de ce, din moment ce salubrizarea o face o firmă privată, nu se încheie alte contracte cu populația și, mai ales, de ce taxa se plătește tot la primărie? Știe, oare, firma bucureșteană că, în Vulcan, ar fi – după spusele mai vechi ale domnului Marius Danci, auzite într-o ședință de consiliu local – circa zece mii de persoane care nu știu ce-i aia taxă de gunoi? Ia întrebați-l și de treaba asta pe domnul primar care, undeva, în discuțiile din ziua de joi, 17 ianuarie, a făcut un fel de pregătire pentru mai rău a populației, ca să zic așa. Și ce ar fi dacă se face 25 de lei? a rostit Ile, referitor la taxa lunară de gunoi, firește.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii