Vulcan / Aşa e când nu-l laşi pe consilierul local să-şi ducă...

Vulcan / Aşa e când nu-l laşi pe consilierul local să-şi ducă vorba până la capăt

Timp de citire: 2 minute
Au fost, ieri, vreo două proiecte de hotărâre la care dezbaterile s-au întins un pic. Voi zăbovi şi eu, la timpul cuvenit, asupra celui referitor la aprobarea criteriilor şi a procedurii, pentru ocuparea postului de administrator public al municipiului Vulcan, care, conform spuselor lui Ile, este cu totul altceva, decât city manager.
Ce vreau acum
este să fac o scurtă remarcă la modul în care a fost interpretată împotrivirea de care independentul Florin Govor a dat dovadă la votarea proiectului cuprinzând acţiunile culturale, ştiinţifice, artistice, sportive şi de agrement pentru anul 2017. Consilierul l-a cam scos din sărite pe Ile, vizibil iritat de întrebările pe care independentul i le punea în privinţa sumelor de bani alocate unor acţiuni. Sigur, răspunsul primarului a fost în doi peri şi atunci când a fost vorba de aflarea unor amănunte despre societatea de divertisment din Zimnicea care, la sfârşitul lui decembrie, a încasat 18.000 de lei de la primăria vulcăneană. A participat la licitaţie, au fost patru, i-a răspuns cam nervos Ile, şi a câştigat ea. Ce e cu asta?
După votarea proiectului,
viceprimarul Cristian Merişanu, care nu deschisese gura până atunci, nu s-a putut abţine şi l-a apostrofat pe Govor, care votase împotrivă. Ceva de genul uite, independentul se pune contra desfăşurării activităţilor enumerate în program, Iar Ile nu a scăpat prilejul să-l facă atent pe ziarist, adică pe subsemnatul, să consemnez asta. Da, domnule primar, uite că nu am uitat şi consemnez faptul. Numai că, dacă eraţi puţin mai atent şi l-aţi fi ascultat pe Florin Govor, aţi fi auzit că acesta a fost împotriva articolului 2 al proiectului devenit hotărâre. Articol în care se spune că „se aprobă sumele prevăzute în anexă pentru organizarea acţiunilor cuprinse în program”. Despre aprobarea programului face vorbire în articolul 1.
N.R. Îl atenţionăm pe primarul Ile că d-lui Gheorghe Olteanu, redactor ZVJ, are cine să-i dea de lucru. 
Primarul Ile să le dea de lucru celor care-i permit aceasta şi-l pupă periodic pe portofel, nu neapărat în partea dorsală. Noi nu-i permitem primarului Gheorghe Ile să-i dea vreo sugestie ce să consemneze experimentatului ziarist Olteanu şi nici altui membru al corpului redacţional.
Din punct de vedere cultural, Ile ne-a arătat toată „măreţia” sa anul trecut. Când din două jubilee foarte importante pentru istoria vulcăneană (90 de ani de la inaugurarea Monumentului Eroilor şi 100 de ani de la apariţia primei publicaţii în limba română din Valea Jiului) n-a marcat niciunul. Ruşine! (ZVJ)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii