Vulcan / Amplasarea locurilor de joacă pentru copii, înainte de repararea drumurilor

Vulcan / Amplasarea locurilor de joacă pentru copii, înainte de repararea drumurilor

Timp de citire: 2 minute
Nu am greşit de niciun fel, când, zilele trecute, scriam că străzile din Colonia de Jos a Vulcanului şi cele din Crividia figurează ca fiind ultimele băgate în seamă de către administraţia publică locală vulcăneană. Dacă repararea străzilor va mai întârzia, veţi constata, în schimb, că aceste cartiere nu vor duce lipsă de locuri de joacă pentru copii.
La sfârşitul anului trecut,
în consiliul local a fost votată Hotărârea nr.140 din 2016 „pentru completarea HCL nr. 90/2015 privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Vulcan 2014-2020”. La articolul 1 al hotărârii se spune astfel: „se aprobă completarea HCL nr. 90/ 2015 privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a municipiului Vulcan 2014 – 2020, astfel: – la Cap.3.4 Obiective, măsuri, plan de acţiuni, punctul 1.1.1. se completează cu <<străzi cartier=”” colonia=”” de=”” jos=””>>. Ca urmare a completării, punctul 1.1.1. va avea următorul conţinut: <>”.
Este bine
că mai marii Vulcanului şi-au adus aminte, în ultimul ceas al anului trecut, şi de Colonia de Jos. Însă ar fi minune dacă, în cei trei ani rămaşi până în 2010, străzile din colonie ar arăta ca acelea din Cocoşvar, bunăoară. În plus, vă atrag atenţia, pentru ca nu cumva să credeţi că am omis cu bună ştiinţă, în înşiruire nu apar numele străzilor  Paroşeni-Jiu (Abatorului) şi Crividia. Este trecută doar strada Ecaterina Teodoroiu. Dacă tot nu vor avea drumuri fără gropi, locuitorii Crividiei îşi vor putea duce copiii la locurile de joacă avute în vedere să fie amenajate în acest cartier. Amânuntul îl aflăm de la Cap.3.4 „Obiective, măsuri şi plan de acţiuni”, la care punctul 1.4.3. se completează cu „incinta de la Grădiniţa PP+PN, zona Colonia de Jos şi zona Crividia”.
Mai clar,
şi aceste zone vor beneficia de „reabilitarea şi dotarea locurilor de joacă existente şi amenajarea de noi locuri de joacă…”, alături de alte zone avute deja în vedere: blocurile 52-53; zona Micro 3B; zona bloc EVSN, blocurile F1, F2, F4, F5, F9, D1, D2, D3, D4, D6; zona străzii Traian şi a şcolii Gimnaziale nr.6; incinta Grădiniţei PP+PN; zona Colonia de Jos; zona Crividia”. Nu ştiu dacă i-a întrebat cineva pe cei din Crividia şi din Colonia de Jos care ar fi, după părerea lor, lucrările care ar trebui să aibă prioritate. Nu mă substitui lor, dar aş paria că majoritatea şi-ar dori străzi fără gropi şi pe care să nu te mai împotmoleşti în noroi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii