Vulcan / Alo, ISC? Sunt sau nu legale lucrările de pe V....

Vulcan / Alo, ISC? Sunt sau nu legale lucrările de pe V. Alecsandri?

Timp de citire: 2 minute

Să tot fie vreo trei săptămâni de când, triumfal, primarul Cristian Merișanu anunța pe Facebook lucrările pentru „reabilitarea străzii V. Alexandri”. A corectat, ulterior, după ce s-a prins (ori i s-a șoptit) că dă mai bine dacă înlocuiește „x” cu „cs” și va rezulta, astfel, forma corectă a numelui. Între timp, de vreo două – trei ori, primarul a revenit asupra subiectului, trâmbițând avansarea lucrărilor.

 

De remarcat că strada este încadrată de două monumente ale incompetenței administrative: școala cu 24 de clase din Cocoșvar (a cărei construcție a început în 1991–1992 și, după întreruperi succesive, a fost abandonată prin 2010, imediat după montarea tâmplăriei PVC) și sala de sport (teoretic funcțională, practic varză din pricina proastei administrări, dar și a infiltrațiilor).

Lucrarea de pe Alecsandri este prezentată drept reparație deși, atenție!, drumul era unul de pământ, pe care nu își amintește nimeni să fi existat vreodată un petic de asfalt măcar. Sursele noastre spun, informația fiind confirmată și de specialiști în domeniu, că s-a preferat masca reparațiilor pentru că, dacă o dădeau pe față, recunoscând că e modernizare (se schimbă structura drumului, se montează borduri, se toarnă asfalt – deci numai reparații nu sunt astea), edilii vulcăneni ar fi fost nevoiți să deruleze lucrarea pe baza unui proiect, cu avizele și autorizațiile de rigoare. Și – foarte important – proiectarea și execuția ar fi fost musai să fie scoase la licitație, nicidecum scăpate pe direct în sarcina unei firme (apropos, Drupo lucrează în zonă).

De altfel, Inspectoratul Județean în Construcții Hunedoara a fost sesizat în scris la data de 23 august a.c. (nr. înregistrare 7045) asupra faptului că lucrările nu respectă Legea 50/1991, actualizată, și – mai presus de toate – NU EXISTĂ autorizație de construire. Am verificat, se confirmă! Nu există, în listele cu autorizațiile publicate pe site-ul administrației vulcănene, emise în 2022, vreuna care să facă referire la lucrările de pe V. Alecsandri.

Așa cum, din informațiile noastre, până la ora actuală nu a existat un răspuns scris din partea Inspectoratul Județean în Construcții Hunedoara, volumul de lucrări în teren crescând de la o zi la alta mai ceva ca pâinea în cuptoarele Kenaan.

Imposibil ca, din 23 august până astăzi, la urechile primarului Merișanu să nu fi ajuns informația cu reclamația depusă la Inspectoratul Județean în Construcții Hunedoara cu privire la încălcarea legii și lipsa autorizației de construire. Firesc ar fi fost ca, de îndată, edilul să lămurească speța în spațiul public.

Deși încearcă din greu să puncteze în fața cetățenilor, primarului Merișanu nu îi prea iese. După fiecare postare, are parte de un val de reacții negative, cetățenii reclamând că orașul este un conglomerat de gropi cu ușoare urme de asfalt. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii