Vulcan / Afară-i reparat gardul, înăuntru e dezastrul

Vulcan / Afară-i reparat gardul, înăuntru e dezastrul

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Gheorghe OLTEANU
Ceva s-a schimbat de anul trecut. Pe dinafară. S-a montat un gard de beton nou pe întreaga porțiune de la drumul care urcă la Pasul Vâlcan a cimitirului vechi din Vulcan. Cel din Morișoara, cum i se mai spune.

O parte din gard
fusese înlocuită cu câțiva ani în urmă. Numai că, pe o lungime bunicică, gardul a fost, mai apoi, deteriorat de către echipele de muncitori care au lucrat la rigolele de pe partea stângă a drumului, cum urci. Și, deși, la vremea aceea, ZVJ a tras semnalele cuvenite, nu i-a păsat nimănui. Asta deși, trecând pe lângă porțiunile de gard lipsă, se puteau observa mormintele afectate, și ele, de stricăciuni.

Problema aceasta
s-a rezolvat. Gard nou, modern, și porți de intrare tot noi. Dezastrul îți apare în fața ochilor imediat cum intri în cimitir. Pe oricare dintre porți: pe cea de jos, pe cea de sus sau pe cele laterale. E junglă, așa cum remarca un prieten vechi la postarea mea de miercuri de pe Face Book. Vegetația deasă acoperă mai toate mormintele și ce-i pe lângă ele. E o adevărată aventură pentru aparținătorul care vrea să ajungă la locul de veci al celor dragi.

E adevărat,
unii vulcăneni nu au așteptat să fie împinși de la spate și au purces ei înșiși la curățenie. Alții, însă, vor ca treaba asta să fie făcută de oamenii primăriei. Însă e clar că mai au de așteptat. Și încă destul de mult, fiindcă suntem doar în iulie, iar până la începutul lui noiembrie mai este destul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii