Vulcan: Acoperişul dărâmat de vânt va fi reparat

Vulcan: Acoperişul dărâmat de vânt va fi reparat

Timp de citire: un minut
Porţiunea de acoperiş a blocului EVNS din Vulcan, distrusă de vântul puternic care a afectat  Valea Jiului, va fi reparată începând  de luni. Locatarii din cele treisprezece scări ale imobilului au fost de acord să contribuie financiar.
În plus, după
cum am aflat de la Ioan Dorel Şchiopu, consilier local şi iniţiator al proiectului materializat prin amenajarea unui acoperiş peste terasa acestui bloc datând din anii ’50, şi constructorul va da o mână de ajutor substanţială. Asta, cu toate că lucrarea a ieşit din garanţie în vară. Concret, s-au strâns aproape 6000 de lei, dar mai sunt locatari care vor să contribuie cu bani. Firma constructoare petroşeneană nu va lua niciun ban pe manoperă, ba, mai mult, va veni şi cu o parte din materialele necesare. Maldărul de lemne şi tablă dat jos de vânt nu a fost luat de acolo, pentru că s-ar putea să existe materiale care să fie refolosite.
În timpul intervenţiei,
pompierii au constatat pe pielea lor, aflată sub echipamentul profesional de protecţie, cât de tare bătea sus vântul, în comparaţie cu ceea ce se simţea jos. Acoperişul a fost smuls cu tot cu betonul din terasa blocului pe care a fost montat. E drept, uitându-te la diblurile utilizate, îţi dai seama că nici ancorarea lui nu a fost una dintre cele mai inspirate, deşi constructorul a sesizat asta şi ar fi vrut să să-l ancoreze cu ceva mai solid, el a fost nevoit să respecte proiectul întocmit. Se estimează ca lucrările de reparare să dureze câteva zile. Totul este să ţină vremea asta cât de cât frumoasă, pentru ca să nu le plouă în casele celor de la ultimul etaj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii