Vulcan / Accesul nu trebuie îngrădit prin tot felul de invenţii

Vulcan / Accesul nu trebuie îngrădit prin tot felul de invenţii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Gheorghe OLTEANU
Cele patru persoane din Vulcan care au dorit să asiste la lucrările ședinței ordinare de la sfârșitul lunii iunie au fost nevoite ca, în prealabil, să facă cerere în scris, pentru a putea fi lăsate în sala de ședințe.

„Nu se specifică
niciunde că, pentru asta, trebuie să facem o cerere în perioada stării de alertă”, și-a arătat mirarea domnul Adrian Siriteanu de la filiala vulcăneană USR, un partid fără reprezentare locală, venit la ședință împreună cu soția președintelui acestei organizații locale. Vorbele domniei sale l-au cam pus în încurcătură pe juristul Gabriel Velea, secretarul municipiului Vulcan. Cel la care, de fapt, vrând să se spele de mâini, m-a trimis și pe mine la Gheorghe Ile, când, în starea de urgență, nu mi-a dat voie nici măcar să intru în primărie.

Adevărul este că,
atunci, pe lângă presă ar fi vrut să participe la ședințele de consiliu local și câțiva vulcăneni care nu-i sunt pe plac primarului. Acum, că acesta a lipsit de la adunarea din iunie, s-a putut observa o relaxare a accesului în sala de ședințe. Și, din câte am simțit, la ședința din iulie s-ar putea renunța și la cererea aceea. De fapt, o invenție menită să le îngrădească dreptul precizat în legea administrației publice locale celor care vor să-i vadă la treabă pe aleșii locali.

N.R. Dincolo de latura legislativă a chestiunii, trebuie menționat că USR, ca orice partid, vrea să fie vizibil și la Vulcan. Nu de alta, dar vin localele și useriștii nu prea au ce povesti de înfăptuirile lor politice pe plaiurile vulcănene… În spiritul echidistanței politice care-l caracterizează, „Ziarul Văii Jiului” pune, cu generozitate, la dispoziție o ediție pentru a reflecta realizările concrete din ultimii 4 ani ale organizațiilor USR din tot județul Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii