Vulcan / A căzut acordul încheiat de Govor cu primăria

Vulcan / A căzut acordul încheiat de Govor cu primăria

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Fără îndoială, titlul le este pe placul celor care nu-l înghit pe fostul consilier local Florin Vasile Govor și caută orice motiv să se ia de viața lui. Numai că, așa cum se va vedea, ruptura nu s-a produs din cauza dumnealui, dar nici din cea a administrației publice locale vulcănene.

 

Povestea

le este cunoscută cititorilor ZVJ. În urmă cu o lună, a fost aprobată HCL 91/ 2022 prin care era încheiat un acord de parteneriat între Primăria Vulcan și fostul consilier local. Acordul se referea la plata curentului electric consumat la cabana pe care Florin Vasile Govor a ridicat-o în Pasul Vâlcan și la care mai are încă de lucru. Numai că, ajunsă și luată la purecat de către juriștii de la Prefectura Deva, hotărârea respectivă a fost întoarsă și a trebuit să fie revocată, tot printr-o hotărâre de consiliu local, în ședința ordinară din 21 aprilie.

 

Motivația acestui demers

constă în aceea că „prevederile art.129, alin.9, lit.a) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ se referă strict la persoane juridice, deci încheierea unui acord de parteneriat se poate încheia (sic!!!-n.a.) numai cu persoane juridice”. Ca atare, parteneriatul încheiat cu persoana fizică Florin Vasile Govor nu este legal. Revocarea nu înseamnă, însă, că dumnealui va rămâne fără curent electric de la transformatorul stației de întoarcere a telegondolei, proprietate a  primăriei. Cabana va beneficia pe mai departe de alimentare cu energie electrică, iar proprietarul va urma să facă plata acesteia la fel cum procedează și ceilalți posesori de cabane din Pasul Vâlcan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii