Vulcan / ​​​​​​​Să fi dispărut entuziasmul de la început?

Vulcan / ​​​​​​​Să fi dispărut entuziasmul de la început?

Timp de citire: 3 minute

Am scris aceste rândul cu speranța că, joi, la ședința ordinară de consiliu local (la care, aș vrea să se rețină, nu-mi vine să cred că va mai fi împiedicată prezența presei!), un membru al acestei onorabile instituții a administrației publice vulcănene se va interesa și de problema pe care o voi expune în rândurile care urmează.

 

La o reuniune

lunară anterioară a forului legislativ local din Vulcan – de acum doi-trei ani, dacă nu mă-nșel – a existat un proiect de hotărâre, votat și aprobat, care viza clădirea de pe strada Romanilor, nr.1. Un fost cămin de nefamiliști care a aparținut unui trust de construcții și care, după anii ̓90, când a ajuns ca vai de el, a fost cumpărat de către o firmă din Brașov al cărei patron avea un asociat, așa cum s-a dat de înțeles în acea ședință de consiliu local. Intențiile brașovenilor erau de admirat la ora aceea. Ei voiau să reabiliteze și să mansardeze vechea clădire pe care ar fi vrut să o transforme în spații de locuit date în chirie doritorilor.

 

În 9 martie 2007

se obține autorizația de construcție nr.12/11431, iar în toamna următorului an, în 17.09.2008, încep lucrările. Data finalizării lor ar fi trebuit să fie 9 martie 2010. S-a ridicat mansarda, s-a pus acoperiș nou, a fost executată izolația termică exterioară și au fost montate ferestre termopan. Numai că, din păcate, lucrările s-au rezumat doar la ceea ce am enumerat. S-a vorbit că o ceartă între cei doi patroni brașoveni ar fi dus la abandonarea proiectului vulcănean, iar clădirea a fost lăsată la stadiul în care a ajuns la un an de la începerea lucrărilor.

 

Nepăzită,

ea a devenit cu timpul ținta hoților și loc de adăpost al boschetarilor. Au fost sparte și au dispărut multe ferestre termopan, iar interiorul i-a fost răvășit. Între timp, la contabilitatea primăriei vulcănene creștea, an de an, suma de bani datorată pentru deținerea imobilului și pentru terenul pe care el îl ocupă. Brașovenii au fost atenționați în privința acestui fapt și li s-a pus în vedere să iasă rapid la interval cu banii datorați. Numai că, în loc de bani, au trimis o adresă prin care făceau cunoscut că renunță la clădire și, fără nici un fel de pretenție, o pun la dispoziția administrației publice locale, condiția fiind aceea de a li se șterge datoriile.

 

Amănuntul acesta

a fost prezentat într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii consiliului local cu doi sau trei ani în urmă, așa cum aminteam. Gheorghe Ile menționa atunci că va fi constituită o comisie care să cerceteze ce și cum, după care, preluată de primărie, să continue lucrările începute de sereleul de la Brașov. Primarul voia – așa cum s-a destăinuit atunci – ca interiorul să fie compartimentat și pus, apoi, la dispoziție investitorilor care ar urma să-și manifeste dispoziția de a crea locuri de muncă în Vulcan.

 

Numai că buna intenție

s-a oprit aici. O dată, parcă, s-a mai vorbit despre ce a găsit comisia aceea după ce a scormonit treaba cu clădirea de pe Romanilor 1, apoi pauză. Lăudabil este, totuși, că s-a ferecat intrarea din față, astfel că nu se mai poate intra la furat sau la dormit. În rest, nu am mai auzit ceva în privința viitorului acestei clădiri. Poate că, după ce va citi aceste rânduri, se va găsi un ales local mai îndrăzneț care să aducă vorba și despre asta. Nu știu dacă va fi acela tot Ion „Tilică” Tilea, cel care, acum un an, ridicase  problema, dar bănuiesc că vor cuteza și alții să-l descoase pe primar în privința asta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii